Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

8 komad/a Tortilje

1 komad/a Jaja

3-4 supena kašika Pavlaka (mlečna)

- malo So

- malo Vegete

- malo Biber

500 gr Mleveno meso

Besamel preliv

500 ml Mleka

50 gr Maslaca

oko 30 gr Brasna

- malo Vegeta

Priprema

Priprema lazanja I

Umutiti jaje sa pavlakom i dodati malo soli. Premazati svaku tortilju sa ovim nadevom

Pripremanje mesa

Meso staviti u serpicu sa malo ulja i prodinstati,posoliti i staviti vegete i bibera. Kada je gotovo meso staviti u sredinu tortilje.Raspodeliti meso da sest tortilja

Uvijanje tortilja

Svaku tortilju uviti kao palacinku. U pripremljen i pouljen pleh redjati umotane tortilje jednu do druge. Uvijala sam sest torilja. Dve sam isekla i poredjala preko kako bi gornji deo bio ravan.

Priprema besamela

Istopiti maslac u serpici pa potom dodati brasno,mesati sa zicom da se ne bi napravile grudvice. Kada pocne da peni dodati mleko.Zatim dodati so,vegetu,biber po ukusu.

Preliv pravite po ukusu, ja licno volim da je malo redji pa dodam vise mleka.

Pripremljene lazanje prelijte sa besamelom i stavite u retnu da se peku. Peku se dok ne porumene

Serviranje

Odozgore se moze izrendati kackavalj.

Serviraju se dok su tople.