Umutiti jaje sa pavlakom i dodati malo soli. Premazati svaku tortilju sa ovim nadevom
Pripremanje mesa
Meso staviti u serpicu sa malo ulja i prodinstati,posoliti i staviti vegete i bibera. Kada je gotovo meso staviti u sredinu tortilje.Raspodeliti meso da sest tortilja
Uvijanje tortilja
Svaku tortilju uviti kao palacinku. U pripremljen i pouljen pleh redjati umotane tortilje jednu do druge. Uvijala sam sest torilja. Dve sam isekla i poredjala preko kako bi gornji deo bio ravan.
Priprema besamela
Istopiti maslac u serpici pa potom dodati brasno,mesati sa zicom da se ne bi napravile grudvice. Kada pocne da peni dodati mleko.Zatim dodati so,vegetu,biber po ukusu.
Preliv pravite po ukusu, ja licno volim da je malo redji pa dodam vise mleka.
Pripremljene lazanje prelijte sa besamelom i stavite u retnu da se peku. Peku se dok ne porumene
Sastojci
Za 4 osoba
8 komad/a Tortilje
1 komad/a Jaja
3-4 supena kašika Pavlaka (mlečna)
- malo So
- malo Vegete
- malo Biber
500 gr Mleveno meso
500 ml Mleka
50 gr Maslaca
oko 30 gr Brasna
- malo Vegeta
Priprema
Priprema lazanja I
Umutiti jaje sa pavlakom i dodati malo soli. Premazati svaku tortilju sa ovim nadevom
Pripremanje mesa
Meso staviti u serpicu sa malo ulja i prodinstati,posoliti i staviti vegete i bibera. Kada je gotovo meso staviti u sredinu tortilje.Raspodeliti meso da sest tortilja
Uvijanje tortilja
Svaku tortilju uviti kao palacinku. U pripremljen i pouljen pleh redjati umotane tortilje jednu do druge. Uvijala sam sest torilja. Dve sam isekla i poredjala preko kako bi gornji deo bio ravan.
Priprema besamela
Istopiti maslac u serpici pa potom dodati brasno,mesati sa zicom da se ne bi napravile grudvice. Kada pocne da peni dodati mleko.Zatim dodati so,vegetu,biber po ukusu.
Preliv pravite po ukusu, ja licno volim da je malo redji pa dodam vise mleka.
Pripremljene lazanje prelijte sa besamelom i stavite u retnu da se peku. Peku se dok ne porumene
Serviranje
Odozgore se moze izrendati kackavalj.
Serviraju se dok su tople.
Tagovi