Sameljite oreo keks pa pomešajte sa otopljenim maslacem.
Mešajte dok se masa ne poveže pa lepo izravnajte na tacnu na kojoj ste namestili obruč od 22 cm.
Pripremljeno ostavite u frižider dok pripremate fil.
Priprema fila
U posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
U posebnoj posudi umitite slatku pavlaku pa postepenim dodavanjem prethodne smese, lepo ujediniti. Dodati zatim izlomljeni oreo keks, i premazati preko podloge koja se zategla u frižideru. Vratite u frižider.
Priprema dekoracije
Umutite slatku pavlaku i njome premažite celu tortu nakon što ste izvadili iz frižidera i skinuli obruč.
Malo slatke pavlake ostavite za kasnije.
U posudu zagrejte slatku pavlaku do ključanja pa prelijte njome čokoladu za testo koju ste nalomili na kockice. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Ovako pripremljenu čokoladu sipajte u fišek za dekoraciju i njome ukrasite tortu (ja sam napunila fišek iseckla vrh i samo pratila konture torte).
Ostatak ovako pripremljene čokolade pomešati sa slatkom pavlakom koja vam je ostala od premazivanja i sada ovom smesom naputite špric za dekoraciju i njime napravite cvetiće na vrhu i dnu torte.
Zatim par keksića isecite na pola i poređajte po ivicama.
Dekoraciju na kraju krajeva, možete uvek uraditi po vašoj želji!
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 10 osoba
14 komada oreo keksa
80 gr istopljenog maslaca
500 ml slatke pavlake
200 gr krem sira
80 gr C Šećer u prahu 250g
14 komad/a oreo keksa
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
300 ml slatke pavlake
150 gr čokolade za kuvanje
150 ml slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema podloge
Sameljite oreo keks pa pomešajte sa otopljenim maslacem.
Mešajte dok se masa ne poveže pa lepo izravnajte na tacnu na kojoj ste namestili obruč od 22 cm.
Pripremljeno ostavite u frižider dok pripremate fil.
Priprema fila
U posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
U posebnoj posudi umitite slatku pavlaku pa postepenim dodavanjem prethodne smese, lepo ujediniti. Dodati zatim izlomljeni oreo keks, i premazati preko podloge koja se zategla u frižideru. Vratite u frižider.
Priprema dekoracije
Umutite slatku pavlaku i njome premažite celu tortu nakon što ste izvadili iz frižidera i skinuli obruč.
Malo slatke pavlake ostavite za kasnije.
U posudu zagrejte slatku pavlaku do ključanja pa prelijte njome čokoladu za testo koju ste nalomili na kockice. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi.
Ovako pripremljenu čokoladu sipajte u fišek za dekoraciju i njome ukrasite tortu (ja sam napunila fišek iseckla vrh i samo pratila konture torte).
Ostatak ovako pripremljene čokolade pomešati sa slatkom pavlakom koja vam je ostala od premazivanja i sada ovom smesom naputite špric za dekoraciju i njime napravite cvetiće na vrhu i dnu torte.
Zatim par keksića isecite na pola i poređajte po ivicama.
Dekoraciju na kraju krajeva, možete uvek uraditi po vašoj želji!
Tagovi