Umutiti jaja sa secerom pa dodati, ulje, mleko, brasno, pesivo. Patispanj preliti preko jabuka.
Jabuke
Ocistiti jabuke i izvaditi im sredinu.
Orahe, secer u prahu i vanilin secer pomesajte pa dodajte par kapi ruma i malo limunovog soka. Napraviti smecu koja nece biti suva pa njome punite svaku sredinu jabuke.
Jabuke poredjaje u kalup za pecenje pa preko njih sipajte patispanj.
Peci na 250 C dok se ivice ne odvoje od zifova kalupa. Bice potrebno da pokrijete folijom kada porumeni kako bi se odatno peklo iznutra.
Dekoracija
Pospite kolac momesanim secerom u prahu sa vanil secerom ili umutite slag pa premazite kolac.
Sastojci
Za 4 osoba
3 Komada Jaja
3 Kasika Secera
3 Kasika Ulja
3 Kasika Mleka
3 Kasika Brašno T-400
1 Kesica C Prašak za pecivo
5 Komada Srednjih jabuka
100 g Mlevenih oraha
3 Kasike C Šećer u prahu 250g
1 Kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
4-5 Kapi Dr. Oetker Aroma rum
Od Prilike Limun (Limunov sok)
Od Prilike C Šećer u prahu 500g
1 Kesica C Vanilin šećer
Ili 100 g C Šlag univerzalni
Naši proizvodi
Priprema
Patispanj
Umutiti jaja sa secerom pa dodati, ulje, mleko, brasno, pesivo. Patispanj preliti preko jabuka.
Jabuke
Ocistiti jabuke i izvaditi im sredinu.
Orahe, secer u prahu i vanilin secer pomesajte pa dodajte par kapi ruma i malo limunovog soka. Napraviti smecu koja nece biti suva pa njome punite svaku sredinu jabuke.
Jabuke poredjaje u kalup za pecenje pa preko njih sipajte patispanj.
Peci na 250 C dok se ivice ne odvoje od zifova kalupa. Bice potrebno da pokrijete folijom kada porumeni kako bi se odatno peklo iznutra.
Dekoracija
Pospite kolac momesanim secerom u prahu sa vanil secerom ili umutite slag pa premazite kolac.
Ja vise voli kada stavim slag.
Izbor je na vama. 😚
Tagovi