Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1/2 kg Beli pasulj

3-4 komad/a Dimljena kobasica

2 komad/a Šargarepa

3 komad/a Crni luk

10 g So

100 ml Ulje

3 supena kašika Brašno

100 ml Tomatino

Priprema

Priprema

Kuvati pasulj dok ne omekša... ovogodišnji ne mora biti potpuno skuvan. Odliti polovinu vode u kojoj se kuvao.Ostaviti da odmori dok pripremimo ostalo.

U djuvecaru sipati ulje i propržiti luk i rendanu šargarepu. Kada se proprži dodati 3 kašike brašna razmućene u pola šoljice vode.Jos malo propržiti pa zatim sipati pasulj sa sve vodom koja je ostala u šerpi (da ogrezne)...Začiniti po želji: so, biber, kurkuma

Na vrhu poređati uzdužno isečene kobasice, preliti tomatinom i staviti da se peče na 220 stepeni oko 25 minuta. Pred kraj možete dodati po vrhu beli luk u granulama ili origano.