Kuvati pasulj dok ne omekša... ovogodišnji ne mora biti potpuno skuvan. Odliti polovinu vode u kojoj se kuvao.Ostaviti da odmori dok pripremimo ostalo.
U djuvecaru sipati ulje i propržiti luk i rendanu šargarepu. Kada se proprži dodati 3 kašike brašna razmućene u pola šoljice vode.Jos malo propržiti pa zatim sipati pasulj sa sve vodom koja je ostala u šerpi (da ogrezne)...Začiniti po želji: so, biber, kurkuma
Na vrhu poređati uzdužno isečene kobasice, preliti tomatinom i staviti da se peče na 220 stepeni oko 25 minuta. Pred kraj možete dodati po vrhu beli luk u granulama ili origano.
Sastojci
Za 4 osoba
1/2 kg Beli pasulj
3-4 komad/a Dimljena kobasica
2 komad/a Šargarepa
3 komad/a Crni luk
10 g So
100 ml Ulje
3 supena kašika Brašno
100 ml Tomatino
Priprema
Priprema
Kuvati pasulj dok ne omekša... ovogodišnji ne mora biti potpuno skuvan. Odliti polovinu vode u kojoj se kuvao.Ostaviti da odmori dok pripremimo ostalo.
U djuvecaru sipati ulje i propržiti luk i rendanu šargarepu. Kada se proprži dodati 3 kašike brašna razmućene u pola šoljice vode.Jos malo propržiti pa zatim sipati pasulj sa sve vodom koja je ostala u šerpi (da ogrezne)...Začiniti po želji: so, biber, kurkuma
Na vrhu poređati uzdužno isečene kobasice, preliti tomatinom i staviti da se peče na 220 stepeni oko 25 minuta. Pred kraj možete dodati po vrhu beli luk u granulama ili origano.
Tagovi