U veću šerpicu staviti ovsene pahuljice i vodu i kuvati dok se ne zgusne, na blagoj vatri. Kada se sve lepo zgusne, dodati kokos, cimet, kakao, med ili šećer ili neko voće, ostaviti na vatri još minut, a onda iskljkučiti vatru i dobro promešati.
Ko voli da bude malo ,,mekanije" , može dodati i čokoladu unutra, daje kaši odličan šmek.
Recept za nagradni konkurs: Slatka novogodišnja kuhinja
Sastojci
Za 1 osoba
100 g ovsenih pahuljica (za svaku osobu po 100 grama)
1 čaša vode (na 100 grama pahuljica jedna čaša vode)
2 supena kašika meda / šećera
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
3 supena kašika C Kokos
40 g čokolade (po želji)
1 kafena kašičica Cimet
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kaše
U veću šerpicu staviti ovsene pahuljice i vodu i kuvati dok se ne zgusne, na blagoj vatri. Kada se sve lepo zgusne, dodati kokos, cimet, kakao, med ili šećer ili neko voće, ostaviti na vatri još minut, a onda iskljkučiti vatru i dobro promešati.
Ko voli da bude malo ,,mekanije" , može dodati i čokoladu unutra, daje kaši odličan šmek.