Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!
Sastojci
Za 20 osoba
Testo
1 pakovanje/a
Sveži kvasac
300 ml
mleka
1 supena kašika
šećera
1 kg
brašna
2 kafena kašičica
soli
150 ml
ulja
2 komad/a
Belanca
Premaz
2 koma
Žumanca
1 supena kašika
mleka
1 supena kašika
ulja
Priprema
Priprema testa
U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i kašiku brašna. Ostaviti oko 10 minuta da se aktivira. Umutiti penasto belanca, dodati ulje, vodu, aktivirani kvasac. Brašno i so pomešati i dodati ostatku smese. Umesiti testo, vratiti u činiju, blago nauljiti ruke i preći prekp testa. Prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste.
Moje testo je raslo čitava dva sata.Jedan deo su bile slane kiflice, drugi su slatke. Slane su bile punjene sitnim sirom i šunkom, a slatke kremom i džemom.Odvajala sam jufkice, ali baš male. Jedna jufka mi je bila jedna kiflica. Nafilovati i srolati.
Naravno, ko je navikao odvoji par većih jufki, razvuče testo da bude okruglo, seći na trougliće, filovati i rolati.
Kiflice premazati umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka i ulja. Posuti semenkama.
Ostaviti još oko pola sata kifle da se odmore i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!
Sastojci
Za 20 osoba
1 pakovanje/a Sveži kvasac
300 ml mleka
1 supena kašika šećera
1 kg brašna
2 kafena kašičica soli
150 ml ulja
2 komad/a Belanca
2 koma Žumanca
1 supena kašika mleka
1 supena kašika ulja
Priprema
Priprema testa
U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i kašiku brašna. Ostaviti oko 10 minuta da se aktivira. Umutiti penasto belanca, dodati ulje, vodu, aktivirani kvasac. Brašno i so pomešati i dodati ostatku smese. Umesiti testo, vratiti u činiju, blago nauljiti ruke i preći prekp testa. Prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste.
Moje testo je raslo čitava dva sata.Jedan deo su bile slane kiflice, drugi su slatke. Slane su bile punjene sitnim sirom i šunkom, a slatke kremom i džemom.Odvajala sam jufkice, ali baš male. Jedna jufka mi je bila jedna kiflica. Nafilovati i srolati.
Naravno, ko je navikao odvoji par većih jufki, razvuče testo da bude okruglo, seći na trougliće, filovati i rolati.
Kiflice premazati umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka i ulja. Posuti semenkama.
Ostaviti još oko pola sata kifle da se odmore i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Tagovi