Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!

Sastojci

Za 20 osoba

Testo

1 pakovanje/a Sveži kvasac

300 ml mleka

1 supena kašika šećera

1 kg brašna

2 kafena kašičica soli

150 ml ulja

2 komad/a Belanca

Premaz

2 koma Žumanca

1 supena kašika mleka

1 supena kašika ulja

Priprema

Priprema testa

U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i kašiku brašna. Ostaviti oko 10 minuta da se aktivira. Umutiti penasto belanca, dodati ulje, vodu, aktivirani kvasac. Brašno i so pomešati i dodati ostatku smese. Umesiti testo, vratiti u činiju, blago nauljiti ruke i preći prekp testa. Prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste.

Moje testo je raslo čitava dva sata.Jedan deo su bile slane kiflice, drugi su slatke. Slane su bile punjene sitnim sirom i šunkom, a slatke kremom i džemom.Odvajala sam jufkice, ali baš male. Jedna jufka mi je bila jedna kiflica. Nafilovati i srolati.

Naravno, ko je navikao odvoji par većih jufki, razvuče testo da bude okruglo, seći na trougliće, filovati i rolati.

Kiflice premazati umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka i ulja. Posuti semenkama.

Ostaviti još oko pola sata kifle da se odmore i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.