U posudu za mešenje stavite jaja, šećer, vanilin šećer, so, kvasac, ulje, mlako mleko i vodu pa sve izmešajte. Zatim postepeno dodajte brašno i mešajte najpre varjačom a zatim rukama.
Nakon toga testo prebacite na radni seo i dobro umesite testo da se ne lepi za ruke. Oblikujte loptu i vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da uskisne.
Nadošlo testo podelite na 12 loptica. Dvaku lopticu razvucite oklagijim, narendajte margarin i stavljajte na tanjir. Tako isto uradite sa ostalih 5 loptica, stavljajući jednu na drugu. Ponovite postupak i sa ostalih 6 loptica na drugom tanjiru. Ostavite da stoje desetak minuta a onda oklagijom razvucite u veliki krug prvih 6, što tanje.
Uvijanje kiflica:
Isecite na 12 trouglova i na početku svakog trougla stavljajte džem. Urolajte i ređajte na podmazan veliki pleh.
Ponovite postupak i sa ostalih 6 listova razvučenih loptica.
Pečenje:
Ostavite kiflice da odmaraju još desetak minuta, premažite ih umućenim jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st. (zavisno od rerne), dok ne porumene.
Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!
Sastojci
Za 12 osoba
600 gr brašna
2 cela jaja
1 kesica C Suvi kvasac 10g
3 kašike šećera
1 kašičica soli
2,5 dl mleka
1 šoljica ulja
250 gr margarina
nekoliko kašika džema od kajsija
1 kesica C Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Testa:
U posudu za mešenje stavite jaja, šećer, vanilin šećer, so, kvasac, ulje, mlako mleko i vodu pa sve izmešajte. Zatim postepeno dodajte brašno i mešajte najpre varjačom a zatim rukama.
Nakon toga testo prebacite na radni seo i dobro umesite testo da se ne lepi za ruke. Oblikujte loptu i vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da uskisne.
Nadošlo testo podelite na 12 loptica. Dvaku lopticu razvucite oklagijim, narendajte margarin i stavljajte na tanjir. Tako isto uradite sa ostalih 5 loptica, stavljajući jednu na drugu. Ponovite postupak i sa ostalih 6 loptica na drugom tanjiru. Ostavite da stoje desetak minuta a onda oklagijom razvucite u veliki krug prvih 6, što tanje.
Uvijanje kiflica:
Isecite na 12 trouglova i na početku svakog trougla stavljajte džem. Urolajte i ređajte na podmazan veliki pleh.
Ponovite postupak i sa ostalih 6 listova razvučenih loptica.
Pečenje:
Ostavite kiflice da odmaraju još desetak minuta, premažite ih umućenim jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st. (zavisno od rerne), dok ne porumene.
Tagovi