Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!

Sastojci

Za 12 osoba

Testo:

600 gr brašna

2 cela jaja

3 kašike šećera

1 kašičica soli

2,5 dl mleka

1 šoljica ulja

250 gr margarina

nekoliko kašika džema od kajsija

Naši proizvodi

Priprema

Testa:

U posudu za mešenje stavite jaja, šećer, vanilin šećer, so, kvasac, ulje, mlako mleko i vodu pa sve izmešajte. Zatim postepeno dodajte brašno i mešajte najpre varjačom a zatim rukama. 

Nakon toga testo prebacite na radni seo i dobro umesite testo da se ne lepi za ruke. Oblikujte loptu i vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da uskisne.

Nadošlo testo podelite na 12 loptica. Dvaku lopticu razvucite oklagijim, narendajte  margarin i stavljajte na tanjir. Tako isto uradite sa ostalih 5 loptica, stavljajući jednu na drugu. Ponovite postupak i sa ostalih 6 loptica na drugom tanjiru. Ostavite da stoje desetak minuta a onda oklagijom razvucite u veliki krug prvih 6, što tanje.

Uvijanje kiflica:

Isecite na 12 trouglova i na početku svakog trougla stavljajte džem. Urolajte i ređajte na podmazan veliki pleh.

Ponovite postupak i sa ostalih 6 listova razvučenih loptica.

Pečenje:

  Ostavite kiflice da odmaraju još desetak minuta, premažite ih umućenim jajetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 st. (zavisno od rerne), dok ne porumene.