Pre svega oljustiti krompir i zajedno sa belim mesom ga staviti u serpu da se obari. Kada je gotovo ohladiti.
Priprema pecurki
Marinirane pecurke iseckati na jako sitne kockice.
Priprema susama
Susam staviti u serpicu i na tihu vatru staviti da se malo isprzi. Tek toliko da dobije zlatkastu boju.
Pravljenje salate
Belo meso iseckati na sitne kockice, takodje i krompir mada ga ja ponekada i izrendam,nema neke razlike. Ubaciti pripremljene pecurke i proprzen susam, Isecni beli luk na sitno.
Posoliti
Dodati pavlaku i majonez, ja uvek odprilike stavljam po ukusu. Vise pavlake manje majoneza i onako da bude socno.
Sastojci
Za 8 osoba
3-4 veca Krompira
200 gr Pecurki
1 komad/a Belo meso
oko 50 gr Susam
2-3 cena Beli luk
- malo So
oko 200 ml Pavlaka (mlečna)
oko 100 ml Majonez
Priprema
Priprema sastojaka meso i krompir
Pre svega oljustiti krompir i zajedno sa belim mesom ga staviti u serpu da se obari. Kada je gotovo ohladiti.
Priprema pecurki
Marinirane pecurke iseckati na jako sitne kockice.
Priprema susama
Susam staviti u serpicu i na tihu vatru staviti da se malo isprzi. Tek toliko da dobije zlatkastu boju.
Pravljenje salate
Belo meso iseckati na sitne kockice, takodje i krompir mada ga ja ponekada i izrendam,nema neke razlike. Ubaciti pripremljene pecurke i proprzen susam, Isecni beli luk na sitno.
Posoliti
Dodati pavlaku i majonez, ja uvek odprilike stavljam po ukusu. Vise pavlake manje majoneza i onako da bude socno.
Serviranje
Salatu prebaciti u cinije i rashladiti.
Uzivajte u ovom divnom ukusnu. Prijatno
Tagovi