Sastojci

Za 16 osoba

I fil

8 komad/a Belanca

16 supena kašika Šećer

300 gr Mlevena plazma

II Fil

8 komad/a Žumanca

10 supena kašika Šećer

250 gr Margarin

Oblatna

1 pakovanje/a C Oblande

Naši proizvodi

Priprema

Priprema I Fila

Belanca ulupati u cvrst sneg i dodati secec i mutiti dok ne bude cvrsto. Dodati mlevenu plazmu i izmesati kasikom.

Priprema II Fila

Zumanca i secer izmiksirati i kuvati na pari.Kada se fil ohladi izmiksirati margarin i pomesati ga sa zumancima.

Filovanje-zuti

List oblatne okrenuti na deo gde su krupnije sare i filovati prvo sa zutim filom. Dva lista.

Filovanje-plazma

Istim postupkom filovati i sa filom od plazme dva lista.

Serviranje

Listove oblatne redjati neizmenicno,zuti pa braon. Odozgore stisnuti sa necim teskim i ostaviti da malo odstoji.

Secenje

Kada je malo odstojala i lepo se sjedinila seci na kocke i sluziti.