Za 16 osoba
8 komad/a Belanca
16 supena kašika Šećer
300 gr Mlevena plazma
8 komad/a Žumanca
10 supena kašika Šećer
250 gr Margarin
1 pakovanje/a C Oblande
Priprema I Fila
Belanca ulupati u cvrst sneg i dodati secec i mutiti dok ne bude cvrsto. Dodati mlevenu plazmu i izmesati kasikom.
Priprema II Fila
Zumanca i secer izmiksirati i kuvati na pari.Kada se fil ohladi izmiksirati margarin i pomesati ga sa zumancima.
Filovanje-zuti
List oblatne okrenuti na deo gde su krupnije sare i filovati prvo sa zutim filom. Dva lista.
Filovanje-plazma
Istim postupkom filovati i sa filom od plazme dva lista.
Serviranje
Listove oblatne redjati neizmenicno,zuti pa braon. Odozgore stisnuti sa necim teskim i ostaviti da malo odstoji.
Secenje
Kada je malo odstojala i lepo se sjedinila seci na kocke i sluziti.
Sastojci
Za 16 osoba
8 komad/a Belanca
16 supena kašika Šećer
300 gr Mlevena plazma
8 komad/a Žumanca
10 supena kašika Šećer
250 gr Margarin
1 pakovanje/a C Oblande
Naši proizvodi
Priprema
Priprema I Fila
Belanca ulupati u cvrst sneg i dodati secec i mutiti dok ne bude cvrsto. Dodati mlevenu plazmu i izmesati kasikom.
Priprema II Fila
Zumanca i secer izmiksirati i kuvati na pari.Kada se fil ohladi izmiksirati margarin i pomesati ga sa zumancima.
Filovanje-zuti
List oblatne okrenuti na deo gde su krupnije sare i filovati prvo sa zutim filom. Dva lista.
Filovanje-plazma
Istim postupkom filovati i sa filom od plazme dva lista.
Serviranje
Listove oblatne redjati neizmenicno,zuti pa braon. Odozgore stisnuti sa necim teskim i ostaviti da malo odstoji.
Secenje
Kada je malo odstojala i lepo se sjedinila seci na kocke i sluziti.
Tagovi