Belanca (5 kom) i šećer (250 g) staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud na ringli sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi, 3-4 minuta.
Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na kraju dodajte kašičicu soka od limuna ili sirće. Papir za pečenje stavite na okrenut pleh. Sipajte umućena belanca i razmažite na veličinu 25 x 35 cm. Možete na papiru olovkom obeležiti dimenzije da bi vam obe kore bile iste veličine. Stavite u zagrejanu rernu na 120 °C da se suši oko 2 sata. Proveravajte da li se kora osušila jer ako nije ostavite još malo duže da se susi
Na isti način pripremite i drugu koru.
Za fil sjedinite žumanca i šećer i skuvajte na pari. Mlevene lešnike prelijte/poparite vrelim mlekom. Promešajte i ostavite da se skroz ohladi. Posebno izmiksajte maslac i šećer u prahu, pa u to dodajte skuvana i ohlađena žumanca. Dobro izmiksajte i na kraju umešajte ohlađene mlevene lešnike.
U sud sipajte šlag krem u prahu, pa sipajte hladno mleko i slatku pavlaku. Izmiksajte u čvrst šlag.
Prvu koru stavite na tacnu. Premažite filom, a preko fila polovinu šlaga. Stavite drugu koru i prefilujte ostatkom šlaga. Ohladite pre služenja.
Sastojci
Za 10 osoba
10 komad/a Belanaca
500 g Secera
2 kafena kašičica Limun (Limunov sok)
10 komad/a Žumanca
5 supena kašika Secera
250 g Maslaca
150 g C Šećer u prahu 250g
300 g Mlevenih oraha
150 ml Vruceg mlek
150 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 180g
200 prstohvat/a Hladnog mleka
200 ml Slatke pavlake.
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Belanca (5 kom) i šećer (250 g) staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud na ringli sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi, 3-4 minuta.
Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na kraju dodajte kašičicu soka od limuna ili sirće. Papir za pečenje stavite na okrenut pleh. Sipajte umućena belanca i razmažite na veličinu 25 x 35 cm. Možete na papiru olovkom obeležiti dimenzije da bi vam obe kore bile iste veličine. Stavite u zagrejanu rernu na 120 °C da se suši oko 2 sata. Proveravajte da li se kora osušila jer ako nije ostavite još malo duže da se susi
Na isti način pripremite i drugu koru.
Za fil sjedinite žumanca i šećer i skuvajte na pari. Mlevene lešnike prelijte/poparite vrelim mlekom. Promešajte i ostavite da se skroz ohladi. Posebno izmiksajte maslac i šećer u prahu, pa u to dodajte skuvana i ohlađena žumanca. Dobro izmiksajte i na kraju umešajte ohlađene mlevene lešnike.
U sud sipajte šlag krem u prahu, pa sipajte hladno mleko i slatku pavlaku. Izmiksajte u čvrst šlag.
Prvu koru stavite na tacnu. Premažite filom, a preko fila polovinu šlaga. Stavite drugu koru i prefilujte ostatkom šlaga. Ohladite pre služenja.
Prijatnoo ❤
Tagovi