Sastojci

Za 10 osoba

2 kore

10 komad/a Belanaca

500 g Secera

2 kafena kašičica Limun (Limunov sok)

Fil

10 komad/a Žumanca

5 supena kašika Secera

250 g Maslaca

300 g Mlevenih oraha

150 ml Vruceg mlek

Jos je potrebno;

200 prstohvat/a Hladnog mleka

200 ml Slatke pavlake.

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Belanca (5 kom) i šećer (250 g) staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud na ringli  sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi, 3-4 minuta.

Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na kraju dodajte kašičicu soka od limuna ili sirće. Papir za pečenje stavite na okrenut pleh. Sipajte umućena belanca i razmažite na veličinu 25 x 35 cm. Možete na papiru olovkom obeležiti dimenzije da bi vam obe kore bile iste veličine. Stavite u zagrejanu rernu  na 120 °C da se suši oko 2 sata. Proveravajte da li se kora osušila jer ako nije ostavite još malo duže da se susi  

Na isti način pripremite i drugu koru.

Za fil sjedinite žumanca i šećer i skuvajte na pari. Mlevene lešnike prelijte/poparite vrelim mlekom. Promešajte i ostavite da se skroz ohladi. Posebno izmiksajte maslac i šećer u prahu, pa u to dodajte skuvana i ohlađena žumanca. Dobro izmiksajte i na kraju umešajte ohlađene mlevene lešnike.

U sud sipajte šlag krem u prahu, pa sipajte hladno mleko i slatku pavlaku. Izmiksajte u čvrst šlag.

Prvu koru stavite na tacnu. Premažite filom, a preko fila polovinu šlaga. Stavite drugu koru i prefilujte ostatkom šlaga. Ohladite pre služenja.

Prijatnoo ❤