Oljuštiti krompir i zasecati što tanje, ako je veći prepoloviti na pola po dužini, ravna strana ide na dole. Zatim premazati smesom od ulja i začina. Umesto ulja originalni recept je otopljeni puter, ali je meni sa maslinovim ukusnije.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 min( ako su manji krompiri)
Sastojci
Za 4 osoba
1/2 kg Krompir
100 ml Maslinovo ulje
10 g So
1/2 kafena kašičica Origano
1/3 kafena kašičica Beli luk u prahu
Priprema
Priprema
Oljuštiti krompir i zasecati što tanje, ako je veći prepoloviti na pola po dužini, ravna strana ide na dole. Zatim premazati smesom od ulja i začina. Umesto ulja originalni recept je otopljeni puter, ali je meni sa maslinovim ukusnije.
Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 min( ako su manji krompiri)
Tagovi