Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!

Sastojci

Za 10 osoba

Testo

1 Šolja od bele kafe Belanca

1 Šolja od bele kafe Šećer

1 Šolja od bele kafe Brašno

Suvi voće

Malo supena kašika Seckanih orasi

2 supena kašika Seckani bademi

2 Kašike Suvo grožđe

2 supena kašika Kandirano voće

Malo malo Rendana kora od limuna

Malo malo Ostalo suvo voće po izboru

Dekoracija

100 g Dr. Oetker Limun šećer u prahu

Naši proizvodi

Priprema

Priprema smese

Umutiti čvrsto belanca sa postepenim dodavanjem šećera-sva količina i vanilin šećer. Dodati i nekoliko kapi limuna tokom mešanja.

Priprema suvih sastojaka

Iseckati suvo voće, pomešati sa kandirano voćem i uvaljati u brašno i prašak za pecivo. Postepeno dodavati u sneg od belanaca i lagano umešati kašikom.

Narendati koricu limuna u testo.

Pečenje

Razliti u namašćen i pobrašnjen duguljasti pleh ili kuglof.

Peći na 180 stepeni, pokriti gornji deo folijom na pola pečenja da se ne prepeče.

Serviranje

Pečeni kolač pustiti da se potpuno ohladi, odozgo ga posuti limun prah šećerom i seći na šnite.