Umutiti čvrsto belanca sa postepenim dodavanjem šećera-sva količina i vanilin šećer. Dodati i nekoliko kapi limuna tokom mešanja.
Priprema suvih sastojaka
Iseckati suvo voće, pomešati sa kandirano voćem i uvaljati u brašno i prašak za pecivo. Postepeno dodavati u sneg od belanaca i lagano umešati kašikom.
Narendati koricu limuna u testo.
Pečenje
Razliti u namašćen i pobrašnjen duguljasti pleh ili kuglof.
Peći na 180 stepeni, pokriti gornji deo folijom na pola pečenja da se ne prepeče.
Serviranje
Pečeni kolač pustiti da se potpuno ohladi, odozgo ga posuti limun prah šećerom i seći na šnite.
Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!
Sastojci
Za 10 osoba
1 Šolja od bele kafe Belanca
1 Šolja od bele kafe Šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 Šolja od bele kafe Brašno
2 kesica/e C Prašak za pecivo
Malo supena kašika Seckanih orasi
2 supena kašika Seckani bademi
2 Kašike Suvo grožđe
2 supena kašika Kandirano voće
Malo malo Rendana kora od limuna
Malo malo Ostalo suvo voće po izboru
100 g Dr. Oetker Limun šećer u prahu
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese
Umutiti čvrsto belanca sa postepenim dodavanjem šećera-sva količina i vanilin šećer. Dodati i nekoliko kapi limuna tokom mešanja.
Priprema suvih sastojaka
Iseckati suvo voće, pomešati sa kandirano voćem i uvaljati u brašno i prašak za pecivo. Postepeno dodavati u sneg od belanaca i lagano umešati kašikom.
Narendati koricu limuna u testo.
Pečenje
Razliti u namašćen i pobrašnjen duguljasti pleh ili kuglof.
Peći na 180 stepeni, pokriti gornji deo folijom na pola pečenja da se ne prepeče.
Serviranje
Pečeni kolač pustiti da se potpuno ohladi, odozgo ga posuti limun prah šećerom i seći na šnite.
Tagovi