Pirinač skuvajte u vodi, potpuno ohladite i ocedite višak vode ako ga ima. Nemojte da vam pirinač bude suviše voden. Dodajte mu aromu vanile i podelite na šest jednakih delova, jer ćete na kraju dobiti šest rolni pite.
Pomešajte šećer, cimet i muskatni orah.
Složite tri kore tako što ćete svaku premazati sa uljem i kiselom vodom. Na treću koru rasporedite jednu količinu pirinča i pospite mešavinom šećera i začina. Urolajte i stavite u prethodno podmazan pleh za pečenje.
Ceo postupak ponovite šest puta.
Ukoliko neko voli, može dodati seckano suvo voće ili orahe.
Ja svaku pitu koju pripremam od gotovih kora, pre pečenja isečem i premažem uljem.
Pitu pecite na 220 stepeni oko 40 minuta ili ukoliko volite i koristite za pečenje opciju kruženje vrućeg vazduha, ventilator, pecite je na 180 stepeni oko 45 minuta.
Sastojci
Za 25 osoba
500 g Gotovih kora za pitu
500 g Pirinač
24 supena kašika Šećer
3 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer
3 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
3 kafena kašičica Cimet
1/4 kafena kašičica Muskatni orah mleveni
2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
150 ml Kisela voda
150 ml Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema pite
Pirinač skuvajte u vodi, potpuno ohladite i ocedite višak vode ako ga ima. Nemojte da vam pirinač bude suviše voden. Dodajte mu aromu vanile i podelite na šest jednakih delova, jer ćete na kraju dobiti šest rolni pite.
Pomešajte šećer, cimet i muskatni orah.
Složite tri kore tako što ćete svaku premazati sa uljem i kiselom vodom. Na treću koru rasporedite jednu količinu pirinča i pospite mešavinom šećera i začina. Urolajte i stavite u prethodno podmazan pleh za pečenje.
Ceo postupak ponovite šest puta.
Ukoliko neko voli, može dodati seckano suvo voće ili orahe.
Ja svaku pitu koju pripremam od gotovih kora, pre pečenja isečem i premažem uljem.
Pitu pecite na 220 stepeni oko 40 minuta ili ukoliko volite i koristite za pečenje opciju kruženje vrućeg vazduha, ventilator, pecite je na 180 stepeni oko 45 minuta.
Ispečenu pitu pospite šećerom u prahu.
Prijatno 👩🏻🍳.
Tagovi