Sastojci

Za 25 osoba

Sastojci za pitu

500 g Gotovih kora za pitu

500 g Pirinač

24 supena kašika Šećer

3 kesica/e Dr. Oetker Cimet šećer

3 kafena kašičica Cimet

1/4 kafena kašičica Muskatni orah mleveni

2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

150 ml Kisela voda

150 ml Ulje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema pite

Pirinač skuvajte u vodi, potpuno ohladite i ocedite višak vode ako ga ima. Nemojte da vam pirinač bude suviše voden. Dodajte mu aromu vanile i podelite na šest jednakih delova, jer ćete na kraju dobiti šest rolni pite.

Pomešajte šećer, cimet i muskatni orah.

Složite tri kore tako što ćete svaku premazati sa uljem i kiselom vodom. Na treću koru rasporedite jednu količinu pirinča i pospite mešavinom šećera i začina. Urolajte i stavite u prethodno podmazan pleh za pečenje. 

Ceo postupak ponovite šest puta. 

Ukoliko neko voli, može dodati seckano suvo voće ili orahe.

Ja svaku pitu koju pripremam od gotovih kora, pre pečenja isečem i premažem uljem. 

Pitu pecite na 220 stepeni oko 40 minuta ili ukoliko volite i koristite za pečenje opciju kruženje vrućeg vazduha, ventilator, pecite je na 180 stepeni oko 45 minuta.

Ispečenu pitu pospite šećerom u prahu.

Prijatno 👩🏻‍🍳.