Sampinjone iseckajte na listice, a praziluk na kolutove. Proprzite zajjedno na malo ulja, na umerenoj temperaturi. Dinstajte sve vreme uz mesanje da ne zagori.
Gotovo je kad pecurke fino omeknu, tj otpuste sok i on ispari
Dodajte zacine pa dobro promesajte i sklonite sa strane da se prohladi.
Za to veme pripremite nadev kojim cete mazati kore, tako da pita bude mekana.
Sve navedene sastojke umutite mikserom tako da dobjete ujednacenu tecnu smesu.
Kore podelite na jednake delove, a za jedan rolat ce vam biti potrebe tri kore.
Sve tri kore premazujetepripremljenim nadevom,a na trecu obilno sipate uprzene sampinjone, pa pazljivo urolate.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Gotovih kora za pitu
1 kg sampinjona
3 struka praziluka
po ukusu prstohvat/a So
po ukusu prstohvat/a Biber
200 ml Ulje
700 ml Kisela voda
300 g Namensko brašno
300 g C Pšenični griz 500g
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
nacin pripreme
Sampinjone iseckajte na listice, a praziluk na kolutove. Proprzite zajjedno na malo ulja, na umerenoj temperaturi. Dinstajte sve vreme uz mesanje da ne zagori.
Gotovo je kad pecurke fino omeknu, tj otpuste sok i on ispari
Dodajte zacine pa dobro promesajte i sklonite sa strane da se prohladi.
Za to veme pripremite nadev kojim cete mazati kore, tako da pita bude mekana.
Sve navedene sastojke umutite mikserom tako da dobjete ujednacenu tecnu smesu.
Kore podelite na jednake delove, a za jedan rolat ce vam biti potrebe tri kore.
Sve tri kore premazujetepripremljenim nadevom,a na trecu obilno sipate uprzene sampinjone, pa pazljivo urolate.
Rolazt stavite na oblozeni pleh.