Za 4 osoba
Oko 250 ml Vode
1 Kasika Secera
1 Ravna kasika So
Oko 500 g Brašno T-400
1 Kasicica C Soda bikarbona
1 Kesica C Suvi kvasac 10g
50 ml Ulja
Testo
U toploj vodi potopite secer, malo brasna i kvasac. Kada malo nadodje, dodajte ulje, so, sodu bikarbonu i brasno. Zamesite mekno testo.
Formiranje pogace
Kada testo odstoji par minuta, razmesiti i rastanjiti rukama.
Uzmite aluminijumsku folij, malo podmazite uljem.
Na foliju prebacite pogacu.
Pecenje pogace
Staviti pogacu direktno u rern na pecenje.
Rerna treba biti zagrejana na 250 °C.
Pogaca
Ispecenu pogacu uvijte u najlon pa u deblju krpu da odstoji i omeksa.
PRIJATNO!
Dekoracija
Pre pecenja mozete zaseci unakrsno pogacu kako bi imala rez. Premazite pogacu toplom vodom.
Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!
Sastojci
Za 4 osoba
Oko 250 ml Vode
1 Kasika Secera
1 Ravna kasika So
Oko 500 g Brašno T-400
1 Kasicica C Soda bikarbona
1 Kesica C Suvi kvasac 10g
50 ml Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Testo
U toploj vodi potopite secer, malo brasna i kvasac. Kada malo nadodje, dodajte ulje, so, sodu bikarbonu i brasno. Zamesite mekno testo.
Formiranje pogace
Kada testo odstoji par minuta, razmesiti i rastanjiti rukama.
Formiranje pogace
Uzmite aluminijumsku folij, malo podmazite uljem.
Formiranje pogace
Na foliju prebacite pogacu.
Pecenje pogace
Staviti pogacu direktno u rern na pecenje.
Rerna treba biti zagrejana na 250 °C.
Pogaca
Ispecenu pogacu uvijte u najlon pa u deblju krpu da odstoji i omeksa.
PRIJATNO!
Dekoracija
Pre pecenja mozete zaseci unakrsno pogacu kako bi imala rez. Premazite pogacu toplom vodom.
Tagovi