Sastojci

Za 8 osoba

Sastav

1 komad/a Pilece belo meso

500 gr Mesavina povrca za belu corbu

1 mala glavica Crni luk

1-2 cena Beli luk

1.5 supena kašika Brasna

po ukusu So

po ukusu Biber

po ukusu Vegeta

oko 1.5 l Voda

- malo Ulja

Krem za corbu

1 komad/a Žumanca

2 supena kašika Pavlaka (mlečna)

- malo So

1 kafena kašičica Limun (Limunov sok)

Priprema

Priprema mesa

Luk iseći na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati meso, posoliti ga i pobiberiti i propržiti ga, posuti jednom i po kašikom brašna, izmešati i zatim dolitivati po malo tople vode.

Dodavanje povrca

Kada je meso omeksalo dodati gotovu mesavinu za povrce.

Zatim...

Dodati zacine po ukusu i ostaviti da kuva oko sat vremena.

Dodavanje krema

Kada je corba skuvana skinuti sa vatre i dodati žumance i pavlaku.

Umutiti žumance sa pavlakom, sipati malo čorbe, razmutiti i vratiti u čorbu. Dodati malo limunovog soka.

Ostaviti jos koji minut da kuva.

Serviranje

Corbu sluziti toplu.