Luk iseći na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati meso, posoliti ga i pobiberiti i propržiti ga, posuti jednom i po kašikom brašna, izmešati i zatim dolitivati po malo tople vode.
Dodavanje povrca
Kada je meso omeksalo dodati gotovu mesavinu za povrce.
Zatim...
Dodati zacine po ukusu i ostaviti da kuva oko sat vremena.
Dodavanje krema
Kada je corba skuvana skinuti sa vatre i dodati žumance i pavlaku.
Umutiti žumance sa pavlakom, sipati malo čorbe, razmutiti i vratiti u čorbu. Dodati malo limunovog soka.
Sastojci
Za 8 osoba
1 komad/a Pilece belo meso
500 gr Mesavina povrca za belu corbu
1 mala glavica Crni luk
1-2 cena Beli luk
1.5 supena kašika Brasna
po ukusu So
po ukusu Biber
po ukusu Vegeta
oko 1.5 l Voda
- malo Ulja
1 komad/a Žumanca
2 supena kašika Pavlaka (mlečna)
- malo So
1 kafena kašičica Limun (Limunov sok)
Priprema
Priprema mesa
Luk iseći na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati meso, posoliti ga i pobiberiti i propržiti ga, posuti jednom i po kašikom brašna, izmešati i zatim dolitivati po malo tople vode.
Dodavanje povrca
Kada je meso omeksalo dodati gotovu mesavinu za povrce.
Zatim...
Dodati zacine po ukusu i ostaviti da kuva oko sat vremena.
Dodavanje krema
Kada je corba skuvana skinuti sa vatre i dodati žumance i pavlaku.
Umutiti žumance sa pavlakom, sipati malo čorbe, razmutiti i vratiti u čorbu. Dodati malo limunovog soka.
Ostaviti jos koji minut da kuva.
Serviranje
Corbu sluziti toplu.
Tagovi