Griz i brašno pomešati. U šerpu staviti vodu, ulje, šećer i soli na vrh kašičice da provri. Skloniti sa vatre i umešati mešavinu griza i brašna.
Kada se testo prohladi dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom koristeći nastavke za testo. Na kraju dodati pecivo i sjediniti.
Priprema posipa
Prezle propržiti na malo ulja da porumene i postanu hrskave. Kada se prohlade umešati šećer i vanilin šećer.
Formiranje knedli
Šljive iseći na polovine, izvaditi koštice i na njihovo mesto staviti malo šećera.
Uzeti malo testa, formirati lopticu, lopticu malo spljeskati, staviti polovinu šljive i lepo je obmotati testom. Pripremljene knedle spuštati na malo pobrašnjen pleh.
Kuvanje knedli
U veću šerpu staviti vodu da provri, pa ubaciti knedle da se kuvaju. Kada knedle isplivaju na površinu kuvati ih još nekoliko minuta.
Gotove knedle uvaljati u posip i ređati ih na pleh na čije je dno stavljeno malo posipa.
Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!
Sastojci
Za 10 osoba
1/2 l Voda
1 dl Ulje
- malo So
1/2 kafena kašičica Šećer
250 g C Pšenični griz 250g
250 g Brašno
3 komad/a Jaja
- malo C Prašak za pecivo
- - Ulje
150 g Prezle
10 kafena kašičica Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
- - Šljive
- - Šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Griz i brašno pomešati. U šerpu staviti vodu, ulje, šećer i soli na vrh kašičice da provri. Skloniti sa vatre i umešati mešavinu griza i brašna.
Kada se testo prohladi dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom koristeći nastavke za testo. Na kraju dodati pecivo i sjediniti.
Priprema posipa
Prezle propržiti na malo ulja da porumene i postanu hrskave. Kada se prohlade umešati šećer i vanilin šećer.
Formiranje knedli
Šljive iseći na polovine, izvaditi koštice i na njihovo mesto staviti malo šećera.
Uzeti malo testa, formirati lopticu, lopticu malo spljeskati, staviti polovinu šljive i lepo je obmotati testom. Pripremljene knedle spuštati na malo pobrašnjen pleh.
Kuvanje knedli
U veću šerpu staviti vodu da provri, pa ubaciti knedle da se kuvaju. Kada knedle isplivaju na površinu kuvati ih još nekoliko minuta.
Gotove knedle uvaljati u posip i ređati ih na pleh na čije je dno stavljeno malo posipa.
Serviranje
Knedle servirati sa kuglom sladoleda od vanile.
Tagovi