Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!

Sastojci

Za 10 osoba

Testo

1/2 l Voda

1 dl Ulje

- malo So

1/2 kafena kašičica Šećer

250 g Brašno

3 komad/a Jaja

Posip

- - Ulje

150 g Prezle

10 kafena kašičica Šećer

Nadev

- - Šljive

- - Šećer

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Griz i brašno pomešati. U šerpu staviti vodu, ulje, šećer i soli na vrh kašičice da provri. Skloniti sa vatre i umešati mešavinu griza i brašna.

Kada se testo prohladi dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom koristeći nastavke za testo. Na kraju dodati pecivo i sjediniti.

Priprema posipa

Prezle propržiti na malo ulja da porumene i postanu hrskave. Kada se prohlade umešati šećer i vanilin šećer.

Formiranje knedli

Šljive iseći na polovine, izvaditi koštice i na njihovo mesto staviti malo šećera.

Uzeti malo testa, formirati lopticu, lopticu malo spljeskati, staviti polovinu šljive i lepo je obmotati testom. Pripremljene knedle spuštati na malo pobrašnjen pleh.

Kuvanje knedli

U veću šerpu staviti vodu da provri, pa ubaciti knedle da se kuvaju. Kada knedle isplivaju na površinu kuvati ih još nekoliko minuta.

Gotove knedle uvaljati u posip i ređati ih na pleh na čije je dno stavljeno malo posipa.

Serviranje

Knedle servirati sa kuglom sladoleda od vanile.