U serpu sipati 100 ml ulja, dodati isecen kupus i prodinstati
II
Pirinac oprati, skuvati i procediti.
III
Luk sitno iseckati i kratko proprziti na 100 ml ulja a zatim dodati mleveno meso i prziti dok ne promeni boju. Posoliti i pobiberiti
IV
Pirinac i meso podeliti na dva dela a kupus na tri. Vatrostalnu ciniju nauljiti pa staviti red dinstanog kupusa. Preko staviti deo pirinca i mlevenog mesa i tako dok se ne utrose svi sastojci.
V
U ciniji razmutiti zumanca sa pavlakom i mlekom pa preliti preko musake.
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg Kiseli kupus
500 g Mleveno meso
100 g Pirinač
2 komad/a Luk
300 ml Ulje
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
100 ml Mleko
2 dl Kisela pavlaka
2 komad/a Žumanca
Priprema
Priprema
Kiseli kupus oprati i iseci na tracice.
U serpu sipati 100 ml ulja, dodati isecen kupus i prodinstati
II
Pirinac oprati, skuvati i procediti.
III
Luk sitno iseckati i kratko proprziti na 100 ml ulja a zatim dodati mleveno meso i prziti dok ne promeni boju. Posoliti i pobiberiti
IV
Pirinac i meso podeliti na dva dela a kupus na tri. Vatrostalnu ciniju nauljiti pa staviti red dinstanog kupusa. Preko staviti deo pirinca i mlevenog mesa i tako dok se ne utrose svi sastojci.
V
U ciniji razmutiti zumanca sa pavlakom i mlekom pa preliti preko musake.
Peci na 180C oko 45 minuta
Tagovi