Sastojci

Za 6 osoba

Musaku

1 kg Kiseli kupus

500 g Mleveno meso

100 g Pirinač

2 komad/a Luk

300 ml Ulje

1 kafena kašičica So

1 prstohvat/a Biber

100 ml Mleko

2 dl Kisela pavlaka

2 komad/a Žumanca

Priprema

Priprema

Kiseli kupus oprati i iseci na tracice.

U serpu sipati 100 ml ulja, dodati isecen kupus i prodinstati

II

Pirinac oprati, skuvati i procediti.

III

Luk sitno iseckati i kratko proprziti na 100 ml ulja a zatim dodati mleveno meso i prziti dok ne promeni boju. Posoliti i pobiberiti

IV

Pirinac i meso podeliti na dva dela a kupus na tri. Vatrostalnu ciniju nauljiti pa staviti red dinstanog kupusa. Preko staviti deo pirinca i mlevenog mesa i tako dok se ne utrose svi sastojci.

V

U ciniji razmutiti zumanca sa pavlakom i mlekom pa preliti preko musake.

Peci na 180C oko 45 minuta