Za 4 osoba
8 komad/a Gotove tortilje
600 g Pileće belo meso
1 kafena kašičica Suvi začin
1/2 kafena kašičica Aleva paprika
3 prstohvat/a Biber
1/2 kafena kašičica Mleveni đumbir
1/2 kafena kašičica Kurkuma
1/2 kafena kašičica Suvi bosiljak
800 g Meksička mešavina povrća
8 supena kašika Tzatziki salata
PRIPREMA MESA
Pileće belo meso iseći na sitnije kockice i staviti da se prže na ulju.
Dodati sve navedene začine.
Meso pržiti 15-20 minuta.
PRIPREMA POVRĆA
Povrće ispržiti u vok tiganju 10 minuta sa par kapi ulja.
PRIPREMA TORTILJA
Svaku tortilju prepeći na suvom tiganju 2-3 minuta.
PUNJENJE TORTILJA
Svaku tortilju premazati sa supenom kašikom tzatziki salate.
Preko salate staviti 2-3 supene kašike povrća.
Preko povrća staviti po 2 kašike isprženog pilećeg mesa.
FORMIRANJE
Tortilje uviti kao fišek i poslužiti dok su tople.
Sastojci
Za 4 osoba
8 komad/a Gotove tortilje
600 g Pileće belo meso
1 kafena kašičica Suvi začin
1/2 kafena kašičica Aleva paprika
3 prstohvat/a Biber
1/2 kafena kašičica Mleveni đumbir
1/2 kafena kašičica Kurkuma
1/2 kafena kašičica Suvi bosiljak
800 g Meksička mešavina povrća
8 supena kašika Tzatziki salata
Priprema
PRIPREMA MESA
Pileće belo meso iseći na sitnije kockice i staviti da se prže na ulju.
Dodati sve navedene začine.
Meso pržiti 15-20 minuta.
PRIPREMA POVRĆA
Povrće ispržiti u vok tiganju 10 minuta sa par kapi ulja.
PRIPREMA TORTILJA
Svaku tortilju prepeći na suvom tiganju 2-3 minuta.
PUNJENJE TORTILJA
Svaku tortilju premazati sa supenom kašikom tzatziki salate.
PUNJENJE TORTILJA
Preko salate staviti 2-3 supene kašike povrća.
PUNJENJE TORTILJA
Preko povrća staviti po 2 kašike isprženog pilećeg mesa.
FORMIRANJE
Tortilje uviti kao fišek i poslužiti dok su tople.
Tagovi