Na maslinovom ulju (ili puteru) dinstati pečurke prvo na laganoj vatri oko 5 minuta da puste svoj sok, a zatim pojačati vatru i dinsati ih još 10 tak minuta dok sav sok ne izvetri. Nakon toga dodati iseckan luk i beli luk i nastaviti sa dinstanjem dok luk ne postane staklast. Kada je luk izdinstan, dodati kašiku brašna promešati i dodati vodu i kocke za supu, i začiniti solju i biberom i nekoliko grančica svežeg timijana koji je pustiti svoju aromu u supu. Kuvati na tihoj vatri oko 50 minuta. Kada je gotova, izvaditi grančice timijana sa kojih su otpali listići i izblendirati i služiti toplo.
Sastojci
Za 4 osoba
400 gr šampinjona
1 glavica crnog luka, sitno seckanog
2 čena belog luka
1/2 komada kocke za supu
4 komada grančica svežeg timijana
1 supena kašika brašna
1/2 kafena kašičica soli
2 prstohvat/a bibera
2 supena kašika maslinovog ulja
Priprema
Priprema krem čorbe
Na maslinovom ulju (ili puteru) dinstati pečurke prvo na laganoj vatri oko 5 minuta da puste svoj sok, a zatim pojačati vatru i dinsati ih još 10 tak minuta dok sav sok ne izvetri. Nakon toga dodati iseckan luk i beli luk i nastaviti sa dinstanjem dok luk ne postane staklast. Kada je luk izdinstan, dodati kašiku brašna promešati i dodati vodu i kocke za supu, i začiniti solju i biberom i nekoliko grančica svežeg timijana koji je pustiti svoju aromu u supu. Kuvati na tihoj vatri oko 50 minuta. Kada je gotova, izvaditi grančice timijana sa kojih su otpali listići i izblendirati i služiti toplo.
Tagovi