Sastojci

Za 4 osoba

Krem čorbicu

400 gr šampinjona

1 glavica crnog luka, sitno seckanog

2 čena belog luka

1/2 komada kocke za supu

4 komada grančica svežeg timijana

1 supena kašika brašna

1/2 kafena kašičica soli

2 prstohvat/a bibera

2 supena kašika maslinovog ulja

Priprema

Priprema krem čorbe

Na maslinovom ulju (ili puteru) dinstati pečurke prvo na laganoj vatri oko 5 minuta da puste svoj sok, a  zatim pojačati vatru i dinsati ih još 10 tak minuta dok sav sok ne izvetri. Nakon toga dodati iseckan luk i beli luk i nastaviti sa dinstanjem dok luk ne postane staklast. Kada je luk izdinstan, dodati kašiku brašna promešati i dodati vodu i kocke za supu, i začiniti solju i biberom i nekoliko grančica svežeg timijana koji je pustiti svoju aromu u supu. Kuvati na tihoj vatri oko 50 minuta. Kada je gotova, izvaditi grančice timijana sa kojih su otpali listići i izblendirati i služiti toplo.