Kuvajte višnje sa šećerom, vodom i sokom oko 4-5 minuta pa procedite višnje a sok sačuvajte.Posebno u sud stavite 4 dl vode i čokoladu i kuvajte dok se čokolada ne otopi. Zasebno u 1 dl vode rastvorite sadržaj iz kesice. Sklonite sud sa vodom i čokoladom, dodajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje. Vrelu smesu izlijte u vodom pokvašen kalup (cca 8x27cm). Oceđene višnje odmah stavite u smesu, gurajući ih do dna smese. Ostavite da se ohladi i stegne. U ohlađen sok koji vam je ostao rastvorite gustin pa ga kuvajte dok ne dobije gustinu kao na slici. Dezert prelijte ovim želeom od višanja, ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa poslužite.
Sastojci
Za 3 osoba
1 pakovanje C kocki sa ukusom kokosa
50 gr bele čokolade
200 gr višanja
1 dl soka od višanja
1 dl vode
3 pune kašike C Čvrstin
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Kuvajte višnje sa šećerom, vodom i sokom oko 4-5 minuta pa procedite višnje a sok sačuvajte.Posebno u sud stavite 4 dl vode i čokoladu i kuvajte dok se čokolada ne otopi. Zasebno u 1 dl vode rastvorite sadržaj iz kesice. Sklonite sud sa vodom i čokoladom, dodajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje. Vrelu smesu izlijte u vodom pokvašen kalup (cca 8x27cm). Oceđene višnje odmah stavite u smesu, gurajući ih do dna smese. Ostavite da se ohladi i stegne. U ohlađen sok koji vam je ostao rastvorite gustin pa ga kuvajte dok ne dobije gustinu kao na slici. Dezert prelijte ovim želeom od višanja, ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa poslužite.
Tagovi