Operite i oljuštite tikvice pa ih cele kuvajte u slanoj ključaloj vodi.
Kada su kuvane isecite ih na tanke kolutove i poređajte u tiganj. A zatim pospite seckanim peršunom, posolite, pobiberite i pospite prezlama. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal.
Prelijte uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Mladih tikvica
1 dl Ulja
100 g Prezli
1 Limun
Po želji Sitno seckan list peršuna
Malo So
Malo Mleveni biber
Priprema
Priprema
Operite i oljuštite tikvice pa ih cele kuvajte u slanoj ključaloj vodi.
Kada su kuvane isecite ih na tanke kolutove i poređajte u tiganj. A zatim pospite seckanim peršunom, posolite, pobiberite i pospite prezlama. Ređajte tako dok ne utrošite sav materijal.
Prelijte uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Đuveč služite hladan, poprskan limu ovim sokom.
Tagovi