Za 8 osoba
450 gr Kukuruz seceras
300 gr Belo meso
4 supena kašika Susam
1-2 cen Beli luk
oko 200 gr Pavlake
100 gr Krem sir
po ukusu So
po ukusu Bibera
Priprema kukuruza
Smrznut kukuruz staviti u vodu sa malo soli da provri i kuvati ga oko desetak minuta. Procediti dopbro od vode.
Ukoliko kupite konzervirani postupak je mnogo jednostavniji, samo ga izrucite u ciniju i njega ocditi od vode.
Priprema susama
Susam stariti u serpicu i malo ga na tihoj vatri proprziti da dobije lepu zlatkastu boju.
Priprema piletine
Pileće belo meso skuvajte, odvojite od kosti i iseckajte sitno na kockice.
Ubacite ga u sprmljen kukuruz, dodajte susam i sitno iseckani beli luk. Posolite i stavite biber po ukusu.
Dodavanje pavlake i krem sira
Dodajte pavlaku i krem sir i sve zajedno lagano izmesati.
Ostaviti da se ohladi, sipati u cinijice i zluziti kao prilog.....
Prvi put sam pravila po receptu,svaki sledeci otprilike. Tako da po svom ukusu mozete dodati i razne vrste namaza,manje ili vise mesa...
Sastojci
Za 8 osoba
450 gr Kukuruz seceras
300 gr Belo meso
4 supena kašika Susam
1-2 cen Beli luk
oko 200 gr Pavlake
100 gr Krem sir
po ukusu So
po ukusu Bibera
Priprema
Priprema kukuruza
Smrznut kukuruz staviti u vodu sa malo soli da provri i kuvati ga oko desetak minuta. Procediti dopbro od vode.
Ukoliko kupite konzervirani postupak je mnogo jednostavniji, samo ga izrucite u ciniju i njega ocditi od vode.
Priprema susama
Susam stariti u serpicu i malo ga na tihoj vatri proprziti da dobije lepu zlatkastu boju.
Priprema piletine
Pileće belo meso skuvajte, odvojite od kosti i iseckajte sitno na kockice.
Ubacite ga u sprmljen kukuruz, dodajte susam i sitno iseckani beli luk. Posolite i stavite biber po ukusu.
Dodavanje pavlake i krem sira
Dodajte pavlaku i krem sir i sve zajedno lagano izmesati.
Ostaviti da se ohladi, sipati u cinijice i zluziti kao prilog.....
Prvi put sam pravila po receptu,svaki sledeci otprilike. Tako da po svom ukusu mozete dodati i razne vrste namaza,manje ili vise mesa...
Tagovi