Leblebiju potopiti uveče da "odstoji" . Sledećeg dana u vodu staviti malo sode i pustiti da provri-prvu vodu prospem. Vratiti sa novom vodom da se kuva-posloiti.
Priprema namaza
Kada se leblebije skuvaju sipati ih u blender i naliti vodom u kojoj su se kuvale. Dodati beli luk, vlašac, origano, sirće i ulje. Ko želi može dodati i druge začine. Izblendati i spakovati u teglu kako bi duže stajala.
Sastojci
Za 8 osoba
150-200 g Leblebije
3-4 komad/a Belog luka
nekoliko kapi malo Sirće
2 prstohvat/a Vlašac
3 prstohvat/a Origana
1 kafena kašičica Soli
1 prstohvat/a C Soda bikarbona
0,5 dl Ulja
Naši proizvodi
Priprema
Kuvanje
Leblebiju potopiti uveče da "odstoji" . Sledećeg dana u vodu staviti malo sode i pustiti da provri-prvu vodu prospem. Vratiti sa novom vodom da se kuva-posloiti.
Priprema namaza
Kada se leblebije skuvaju sipati ih u blender i naliti vodom u kojoj su se kuvale. Dodati beli luk, vlašac, origano, sirće i ulje. Ko želi može dodati i druge začine. Izblendati i spakovati u teglu kako bi duže stajala.