Špargle dobro oprati, očistiti, odstraniti tvrde delove, pa iseći na komade veličine zalogaja. Slaninu takođe iseći na manje komade. Štapiće za ražnjice potopiti u vodu, ocediti ih i obrisati ubrusom. Slaninu i špargle naizmenično ređati na štapiće. Preliti uljem, začiniti origanom i žalfijom, pa peći na roštilju ili u gril tiganju dok slanina ne postane hrskava. Posuti parmezanom i odmah poslužiti.
Sastojci
Za 5 osoba
15 Špargli
200 g Mesnate slanine
Malo Maslinovo ulje
1 Kašika Origana
1 Kašika Suva žalfija
1 Kašika Parmezan
Po potrebi So i biber
Priprema
Priprema
Špargle dobro oprati, očistiti, odstraniti tvrde delove, pa iseći na komade veličine zalogaja. Slaninu takođe iseći na manje komade. Štapiće za ražnjice potopiti u vodu, ocediti ih i obrisati ubrusom. Slaninu i špargle naizmenično ređati na štapiće. Preliti uljem, začiniti origanom i žalfijom, pa peći na roštilju ili u gril tiganju dok slanina ne postane hrskava. Posuti parmezanom i odmah poslužiti.
Tagovi