Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!

Sastojci

Za 4 osoba

Testo

200 ml Tople vode

1/2 Kasika Soli

Po Potrebi Brašno T-400

Nadev

Oko 300 g Tvrdog sira

Po Potrebi Ulje

Priprema

Testo

U toploj vodi sipajte so.

Testo

Odmah zatim dodajte brasno i zamesite meko testo.

Testo

Ostavite testo na nekih 30 minuta.

Kore

Razmesite testo lagano pa podelite na 3-5 jufkica.

Kore

Rzvucite svaku jufku oklagijom u sto tanju koru.

Kore

Svaku koru stavite na nekom carsafu da se prosuse.

Slaganje banice

Kada su se nakon 10-15min.kore prosusile, uzmite jednu, poprskajfe uljem.

Slaganje banice

Odmah zatim nabacajte sir.

Slaganje banice

Onda jednu polovinu kore priblizite drugoj do polovine ne pretiscuci.

Slaganje banice

Isto tako i sa druge strane.

Uvijanje banice

Uvijte onda koru ali isto bez nabijanja. Sve lagano.

Pecenje banice

Kada smo poredjali banicu stavljamo na pecenje nekih 20 min.mozda i manje zavisi od sporeta.

Pecenje banice

Banica se ne sme peci dugo ali imajte na umu da odozgo brzo porumeni, odosdo se duze pece.

Moj predlog je da kada pocne da rumeni odozgo, pomerite zicu i spustite tepsiju na dno rerne kako bi se ispekla odozdo.