Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!

Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci

500 gr Brašno T-500

250 ml Vode

1 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Šećer

Naši proizvodi

Priprema

Priprema za testo

U posudu ubaciti brasno,zatim dodati suvi kvasac i prasak za pecivo.Ubaciti so i secer i u sve to dodajte toplu vodu.Zamesite testo.

Mesenje testa

Testo umesite, gotovo je tak kad prestane da se lepi za ruke... Ako se lepi dodati jos brasna.

Pokriti ga i ostaviti na toplom da naraste .Otprilike bi trebalo da se udvostruci.

Valjanje u brasno

Kada je testo naraslo, prebaciti ga iz cinije na radnu povrsinu i uvaljati ga u brasno sa svih strana. Otprilike saku do dve brasna iskoristiti.

Ostaviti jos malo da naraste.

Za to vreme pripremiti serpu koja nema plasticnih delova i zagrejati je u rerni na oko 200C

Pecenje

Kada se serpa zagrejala a hleb jo malo narastao,stavite ga u serpu,poklopite i staviti da se pece na 200 C oko 50-tak minuta.

Desetak minuta pred kraj pecenja skloniti poklopac i vratiti nazad.Peci dok ne dobije lepu zlatkastu boju.

Serviranje

Pecen hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi.

Jesti ga dok je topao ,uzivati u njegovom ukusu i hrskavoj korici...