Za 6 osoba
500 gr Brašno T-500
250 ml Vode
1 kesica/e C Suvi kvasac 125g
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Šećer
1 kesica/e C Prašak za pecivo
Priprema za testo
U posudu ubaciti brasno,zatim dodati suvi kvasac i prasak za pecivo.Ubaciti so i secer i u sve to dodajte toplu vodu.Zamesite testo.
Mesenje testa
Testo umesite, gotovo je tak kad prestane da se lepi za ruke... Ako se lepi dodati jos brasna.
Pokriti ga i ostaviti na toplom da naraste .Otprilike bi trebalo da se udvostruci.
Valjanje u brasno
Kada je testo naraslo, prebaciti ga iz cinije na radnu povrsinu i uvaljati ga u brasno sa svih strana. Otprilike saku do dve brasna iskoristiti.
Ostaviti jos malo da naraste.
Za to vreme pripremiti serpu koja nema plasticnih delova i zagrejati je u rerni na oko 200C
Pecenje
Kada se serpa zagrejala a hleb jo malo narastao,stavite ga u serpu,poklopite i staviti da se pece na 200 C oko 50-tak minuta.
Desetak minuta pred kraj pecenja skloniti poklopac i vratiti nazad.Peci dok ne dobije lepu zlatkastu boju.
Serviranje
Pecen hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi.
Jesti ga dok je topao ,uzivati u njegovom ukusu i hrskavoj korici...
Recept za nagradni konkurs: Fiesta najfinijeg testa!
Sastojci
Za 6 osoba
500 gr Brašno T-500
250 ml Vode
1 kesica/e C Suvi kvasac 125g
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Šećer
1 kesica/e C Prašak za pecivo
Naši proizvodi
Priprema
Priprema za testo
U posudu ubaciti brasno,zatim dodati suvi kvasac i prasak za pecivo.Ubaciti so i secer i u sve to dodajte toplu vodu.Zamesite testo.
Mesenje testa
Testo umesite, gotovo je tak kad prestane da se lepi za ruke... Ako se lepi dodati jos brasna.
Pokriti ga i ostaviti na toplom da naraste .Otprilike bi trebalo da se udvostruci.
Valjanje u brasno
Kada je testo naraslo, prebaciti ga iz cinije na radnu povrsinu i uvaljati ga u brasno sa svih strana. Otprilike saku do dve brasna iskoristiti.
Ostaviti jos malo da naraste.
Za to vreme pripremiti serpu koja nema plasticnih delova i zagrejati je u rerni na oko 200C
Pecenje
Kada se serpa zagrejala a hleb jo malo narastao,stavite ga u serpu,poklopite i staviti da se pece na 200 C oko 50-tak minuta.
Desetak minuta pred kraj pecenja skloniti poklopac i vratiti nazad.Peci dok ne dobije lepu zlatkastu boju.
Serviranje
Pecen hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi.
Jesti ga dok je topao ,uzivati u njegovom ukusu i hrskavoj korici...
Tagovi