Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Istopiti 50g čokolade. Zatim izmešati sve sastojke zajedno (keks, maslac, sok, mlevene orahe i istopljenu čokoladu) dok se ne dobije kompaktna masa. Ostaviti u frižideru da se ohladi sat vremena.
Glazura
Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja. Mešati dok se ne dobije glatka smesa.
Popsići
Oblikovati loptice, umakati ih u čokoladu i posuti ukrasnim mrvicama. Po želji možete koristiti štapiće za “ražnjiće”.
Sastojci
Za 24 osoba
300 g Mleveni keks
100 g puter
100 ml sok od pomorandže
50 g crne čokolade
50 g mleveni orasi ili lešnici
200 g crne čokolade
5 supena kašika ulja
Priprema
Masa za popsiće
Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Istopiti 50g čokolade. Zatim izmešati sve sastojke zajedno (keks, maslac, sok, mlevene orahe i istopljenu čokoladu) dok se ne dobije kompaktna masa. Ostaviti u frižideru da se ohladi sat vremena.
Glazura
Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja. Mešati dok se ne dobije glatka smesa.
Popsići
Oblikovati loptice, umakati ih u čokoladu i posuti ukrasnim mrvicama. Po želji možete koristiti štapiće za “ražnjiće”.
Tagovi