Sastojci

Za 24 osoba

Masa za popsiće

300 g Mleveni keks

100 g puter

100 ml sok od pomorandže

50 g crne čokolade

50 g mleveni orasi ili lešnici

Glazira

200 g crne čokolade

5 supena kašika ulja

Priprema

Masa za popsiće

Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Istopiti 50g čokolade. Zatim izmešati sve sastojke zajedno (keks, maslac, sok, mlevene orahe i istopljenu čokoladu) dok se ne dobije kompaktna masa. Ostaviti u frižideru da se ohladi sat vremena.

Glazura

Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja. Mešati dok se ne dobije glatka smesa.

Popsići

Oblikovati loptice, umakati ih u čokoladu i posuti ukrasnim mrvicama. Po želji možete koristiti štapiće za “ražnjiće”.

Tagovi