Penasto umutiti belanca sa šećerom. Zatim im polako dodati čokoladu, brašno i prašak za pecivo. Lagano sve izmešati varjačom, pa presuti u manji pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru. Kore ostaviti sa strane da se ohlade.
Beli fil:
U litri mleka skuvati 12 kašika gustina i 200 g šećera. Kada se ohladi, dodati jedan umućen margarin i 250 g šećera u prahu. Mutiti dok fil ne postane kompaktan.
Žuti fil:
U pola litre mleka skuvati 5 kašika gustina i 10 žumanaca umućenih sa 10 kašika šećera. Kada se ohladi, dodati125 grama margarina umućenog sa 125 grama šećera u prahu. Mutiti sve vreme. Kada je fil umućen, dodati mu seckane krem bananice.
Crni fil:
Mlevene orahe popariti vrelim mlekom, pa im dodati otopljenu čokoladu i 1/ 2 margarina.
Slaganje torte:
Tortu slagati na sledeći način: kora- 1/ 2 belog fila- roleri( poređani u dužinu)- druga polovina belog fila- 2.kora- žuti fil- crni fil.
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 18 osoba
5 komad/a Belanca
5 supena kašika šećera
2 štangle rendane čokolade
2 supena kašika Namensko brašno
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 l Mleko
12 supena kašika Dr. Oetker Gustin
200 g šećera
250 g Margarin
250 g C Šećer u prahu 250g
1/2 l Mleko
5 supena kašika Dr. Oetker Gustin
10 supena kašika šećera
10 komad/a Žumanca
125 g Margarin
125 g C Šećer u prahu 250g
10 komad/a krem bananica
250 g Mleveni orasi
10 supena kašika vrelog mleka
125 g Margarin
100 g čokolade
300 g roleri
2 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore:
Penasto umutiti belanca sa šećerom. Zatim im polako dodati čokoladu, brašno i prašak za pecivo. Lagano sve izmešati varjačom, pa presuti u manji pleh obložen pek papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru. Kore ostaviti sa strane da se ohlade.
Beli fil:
U litri mleka skuvati 12 kašika gustina i 200 g šećera. Kada se ohladi, dodati jedan umućen margarin i 250 g šećera u prahu. Mutiti dok fil ne postane kompaktan.
Žuti fil:
U pola litre mleka skuvati 5 kašika gustina i 10 žumanaca umućenih sa 10 kašika šećera. Kada se ohladi, dodati125 grama margarina umućenog sa 125 grama šećera u prahu. Mutiti sve vreme. Kada je fil umućen, dodati mu seckane krem bananice.
Crni fil:
Mlevene orahe popariti vrelim mlekom, pa im dodati otopljenu čokoladu i 1/ 2 margarina.
Slaganje torte:
Tortu slagati na sledeći način: kora- 1/ 2 belog fila- roleri( poređani u dužinu)- druga polovina belog fila- 2.kora- žuti fil- crni fil.
Dekoracija:
Tortu ukrasiti šlagom i preostalim rolerima.