Mleko prokuvati i dodati sirce.Mesati,ostaviti jos malo na ugasenu vrucu ringlu 2-3 minute.
Priprema 2:
Kada se sir odvojio od surutke,procedite kroz cediljku na kojoj je stavljena gaza.Iscedite kolko mozete surutku iz sira,posolite sir i pobiberite
Priprema 3:
Zajedno sa gazom stavite na radnu povrsinu,prekrite sir gazom i oklagijom rastanjite sir.Otvorite i poredjajte iseckanu papriku,masline preko jedne polovine sira,preklopite drugom polovinom i opet oklagijom sve pritisnite i oblikujte da se lepo sve sjedini.
Priprema 4:
Ostavite u cediljci pritisnuto sa teglom punom vode,da se ispresuje i iscedi visak surutke.Drzati u frizideru par sati,izvaditi,odmotati sir,seci na kriske.Drzite ga preliveno sa surutkom,dobro poklopljeno da se sir ne susi.
Savet:
Fil i zacine dodati po zelji.Iznevnadicete svoje goste i porrodicu ovim slanim zalogajem.Probajte i pisite kako vam je uspelo.Prijatno
Sastojci
Za 6 osoba
6 l Mleko
12 supena kasika limunov sok ili sirce
1 kafena kasicica soli
1 prstohvat/a Biber
4 komad/a pecene paprike
6 komad/a maslina
Priprema
Priprema:
Mleko prokuvati i dodati sirce.Mesati,ostaviti jos malo na ugasenu vrucu ringlu 2-3 minute.
Priprema 2:
Kada se sir odvojio od surutke,procedite kroz cediljku na kojoj je stavljena gaza.Iscedite kolko mozete surutku iz sira,posolite sir i pobiberite
Priprema 3:
Zajedno sa gazom stavite na radnu povrsinu,prekrite sir gazom i oklagijom rastanjite sir.Otvorite i poredjajte iseckanu papriku,masline preko jedne polovine sira,preklopite drugom polovinom i opet oklagijom sve pritisnite i oblikujte da se lepo sve sjedini.
Priprema 4:
Ostavite u cediljci pritisnuto sa teglom punom vode,da se ispresuje i iscedi visak surutke.Drzati u frizideru par sati,izvaditi,odmotati sir,seci na kriske.Drzite ga preliveno sa surutkom,dobro poklopljeno da se sir ne susi.
Savet:
Fil i zacine dodati po zelji.Iznevnadicete svoje goste i porrodicu ovim slanim zalogajem.Probajte i pisite kako vam je uspelo.Prijatno
Tagovi