Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca mutiti sa šećerom i vanilin šećerom dokne budu jako čvrsta. Dodati jedno po jedno žumance i dobro umutiti. Dodati brašno koje je pomešano sa gustinom i praškom za pecivo. Izmešati lagano. Staviti peći u veliki pleh od šporeta na koji je stavljen papir za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta. Prevrnuti na drugi papir za pečenje koji je posut kristal šećerom. Skinuti papir sa biskvita i lagano ga uz pomoć papira urolati i ostaviti da se prohladi.
Filovanje:
U džem staviti par kapi arome ruma. Odviti rolat, naneti džem i ponovo lagano uviti.
Sastojci
Za 4 osoba
5 komad/a Jaja
140 g Šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g Brašna
20 g Dr. Oetker Gustin
Malo malo Dr. Oetker Prašak za pecivo
4 supena kašika Pekmeza od šipka
Naši proizvodi
Priprema
Biskvit:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca mutiti sa šećerom i vanilin šećerom dokne budu jako čvrsta. Dodati jedno po jedno žumance i dobro umutiti. Dodati brašno koje je pomešano sa gustinom i praškom za pecivo. Izmešati lagano. Staviti peći u veliki pleh od šporeta na koji je stavljen papir za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta. Prevrnuti na drugi papir za pečenje koji je posut kristal šećerom. Skinuti papir sa biskvita i lagano ga uz pomoć papira urolati i ostaviti da se prohladi.
Filovanje:
U džem staviti par kapi arome ruma. Odviti rolat, naneti džem i ponovo lagano uviti.
Posluženje:
Brzo uzeti za sebe jer nestaje u trenu🙂
Tagovi