Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!

Sastojci

Za 15 osoba

Koru

170 g mlevenog keksa

40 g putera

70 ml soka od narandže

Fil

5 komad/a žumanaca

110 g šećera

50 ml mleka

80 ml pavlake

800 ml slatke pavlake

150 g crne čokolade

180 g mlečne čokolade

180 g bele čokolade

Priprema

Priprema

Pomešajte sve sastojke za koru, pa je utisnite u kalup za torte. Na pari skuvajte žumanca, šećer, mleko i 80 ml pavlake, pa kada se smesa prohladi dodajte 800 ml umućene slatke pavlake, dobro sjedinite i podelite na tri dela. U prvi deo dodajte otopljenu crnu čokoladu, u drugi deo otopljenu mlečnu, a u treći otopljenu belu čokoladu. Na koru sipajte jedan po jedan fil i ostavite da se stegne. Po želji tortu prelijte glazurom od čokolade.