Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!
Sastojci
Za 15 osoba
Koru
170 g
mlevenog keksa
40 g
putera
70 ml
soka od narandže
Fil
5 komad/a
žumanaca
110 g
šećera
50 ml
mleka
80 ml
pavlake
800 ml
slatke pavlake
150 g
crne čokolade
180 g
mlečne čokolade
180 g
bele čokolade
Priprema
Priprema
Pomešajte sve sastojke za koru, pa je utisnite u kalup za torte. Na pari skuvajte žumanca, šećer, mleko i 80 ml pavlake, pa kada se smesa prohladi dodajte 800 ml umućene slatke pavlake, dobro sjedinite i podelite na tri dela. U prvi deo dodajte otopljenu crnu čokoladu, u drugi deo otopljenu mlečnu, a u treći otopljenu belu čokoladu. Na koru sipajte jedan po jedan fil i ostavite da se stegne. Po želji tortu prelijte glazurom od čokolade.
Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!
Sastojci
Za 15 osoba
170 g mlevenog keksa
40 g putera
70 ml soka od narandže
5 komad/a žumanaca
110 g šećera
50 ml mleka
80 ml pavlake
800 ml slatke pavlake
150 g crne čokolade
180 g mlečne čokolade
180 g bele čokolade
Priprema
Priprema
Pomešajte sve sastojke za koru, pa je utisnite u kalup za torte. Na pari skuvajte žumanca, šećer, mleko i 80 ml pavlake, pa kada se smesa prohladi dodajte 800 ml umućene slatke pavlake, dobro sjedinite i podelite na tri dela. U prvi deo dodajte otopljenu crnu čokoladu, u drugi deo otopljenu mlečnu, a u treći otopljenu belu čokoladu. Na koru sipajte jedan po jedan fil i ostavite da se stegne. Po želji tortu prelijte glazurom od čokolade.