Za 5 osoba
1/2 kg mleveno meso
1 komad/a jaje
1 Glavica crnog luka
5 čena belog luka
po želji začini biber, so, vegeta, peršunovo lišće
2 supena kašika brašna
1 dl kuvanog paradajza
Priprema
Jednu krišku hleba potopiti u vodu.
Dobro je ocediti i staviti u činiju.
Tome dodati mleveno meso, 1 jaje, sitno seckan crni i beli luk, biber, so, peršun.
Sve umesiti rukom j praviti loptice.
Malo ih stisnuti rukom i spuštati u vrelo ulje da se prže sa obe strane.
SOS: na vrelom ulju upržiti 2 kašike brašna.
Naizmenično dodavati mlaku vodu i kuvani paradajz i mešati da se ne zgrudva.
Kada dostigne određenu gustinu dodati 1/2 kašičice šećera, promešati i skloniti sa vatre.
Preliti preko ćuftica.
Recept za nagradni konkurs: Ukusni zalogajčići
Sastojci
Za 5 osoba
1/2 kg mleveno meso
1 komad/a jaje
1 Glavica crnog luka
5 čena belog luka
po želji začini biber, so, vegeta, peršunovo lišće
2 supena kašika brašna
1 dl kuvanog paradajza
Priprema
Priprema
Jednu krišku hleba potopiti u vodu.
Dobro je ocediti i staviti u činiju.
Tome dodati mleveno meso, 1 jaje, sitno seckan crni i beli luk, biber, so, peršun.
Sve umesiti rukom j praviti loptice.
Malo ih stisnuti rukom i spuštati u vrelo ulje da se prže sa obe strane.
SOS: na vrelom ulju upržiti 2 kašike brašna.
Naizmenično dodavati mlaku vodu i kuvani paradajz i mešati da se ne zgrudva.
Kada dostigne određenu gustinu dodati 1/2 kašičice šećera, promešati i skloniti sa vatre.
Preliti preko ćuftica.