Izmutiti mikserom omekšali puter sa šećerom i u to dodati plazmu i mleko, izmešati i staviti u kalup (moj je okrugli 22cm) staviti u frižider dok se priprema fil.
Fil
200ml slatke pavlake umutiti sa 2 kašike šećera i u to dodati 200g na pari otopljene čokolade: prvo crna čokolada, pa postupak ponoviti sa mlečnom i na kraju sa belom čokoladom. Svaki put tortu vraćati u frižider dok se priprema naredni fil.
Glazura
Želatin se prelije sa 50ml hladne vode i ostavi da nabubri.
Šećer se prelije ostatkom vode (50ml) i slatkom pavlakom i polako se zagreva dok se šećer ne otopi. Kada smesa provri, skloni se sa vatre i doda nabubreli želatin i meša se dok se želatin ne otopi.
Doda se prosejani kakao i meša se žicom dok ne nestanu grudvice.
Pre prelivanja torta mora biti dobro ohladjena, a glazura ohladjena na 25 stepeni (nikad nisam merila, jednostavno je pustim da se ohladi do sobne temperature)
Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!
Sastojci
Za 8 osoba
300 g Mlevene plazme
100 g C Šećer u prahu 250g
100 g Margarin/puter
150 ml Mleko
600 ml Slatka pavlaka
6 supena kašika Šećer
200 g Bele cokolade
200 g Mlecne cokolade
200 g Crne cokolade
1 kesica/e C Želatin
1 dl Hladne vode
100 ml Slatke pavlake
150 g Secera
50 g Dr. Oetker Kakao 80g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Postupak:
Izmutiti mikserom omekšali puter sa šećerom i u to dodati plazmu i mleko, izmešati i staviti u kalup (moj je okrugli 22cm) staviti u frižider dok se priprema fil.
Fil
200ml slatke pavlake umutiti sa 2 kašike šećera i u to dodati 200g na pari otopljene čokolade: prvo crna čokolada, pa postupak ponoviti sa mlečnom i na kraju sa belom čokoladom. Svaki put tortu vraćati u frižider dok se priprema naredni fil.
Glazura
Želatin se prelije sa 50ml hladne vode i ostavi da nabubri.
Šećer se prelije ostatkom vode (50ml) i slatkom pavlakom i polako se zagreva dok se šećer ne otopi. Kada smesa provri, skloni se sa vatre i doda nabubreli želatin i meša se dok se želatin ne otopi.
Doda se prosejani kakao i meša se žicom dok ne nestanu grudvice.
Pre prelivanja torta mora biti dobro ohladjena, a glazura ohladjena na 25 stepeni (nikad nisam merila, jednostavno je pustim da se ohladi do sobne temperature)
Torta se preliva od sredine i ne ravna se nožem!
Tagovi