Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!

Sastojci

Za 8 osoba

Podloga

300 g Mlevene plazme

100 g Margarin/puter

150 ml Mleko

Fil

600 ml Slatka pavlaka

6 supena kašika Šećer

200 g Bele cokolade

200 g Mlecne cokolade

200 g Crne cokolade

Glazura

1 kesica/e C Želatin

1 dl Hladne vode

100 ml Slatke pavlake

150 g Secera

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Postupak:

Izmutiti mikserom omekšali puter sa šećerom i u to dodati plazmu i mleko, izmešati i staviti u kalup (moj je okrugli 22cm) staviti u frižider dok se priprema fil.

Fil

200ml slatke pavlake umutiti sa 2 kašike šećera i u to dodati 200g na pari otopljene čokolade: prvo crna čokolada, pa postupak ponoviti sa mlečnom i na kraju sa belom čokoladom. Svaki put tortu vraćati u frižider dok se priprema naredni fil.

Glazura

Želatin se prelije sa 50ml hladne vode i ostavi da nabubri.

Šećer se prelije ostatkom vode (50ml) i slatkom pavlakom i polako se zagreva dok se šećer ne otopi. Kada smesa provri, skloni se sa vatre i doda nabubreli želatin i meša se dok se želatin ne otopi.

Doda se prosejani kakao i meša se žicom dok ne nestanu grudvice.

Pre prelivanja torta mora biti dobro ohladjena, a glazura ohladjena na 25 stepeni (nikad nisam merila, jednostavno je pustim da se ohladi do sobne temperature)

Torta se preliva od sredine i ne ravna se nožem!