Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

500 g belo pileće meso

1 velika glavica crnog luka

2 čena belo luka

1 velika šargarepa

1 supena kašika peršunovog lista

1 kafena kašika crvene mlevene paprike

1 prstohvat kurkume

1 prstohvat bibera

1 kafena kašika soli

1 kafena kašika vegete

1 dl kuvanog paradajza

Priprema

Priprema:

Očistiti i oprati crni luk i šargarepu. Potom sitno iseckati. Meso oprati i iseckati na kockice. U šerpu staviti 2-3 kašike ulja da se zagreje, pa staviti crni i beli luk da se malo poprži. Zatim dodati kockice mesa i na kolutove isečenu šargarepu. Malo popržiti, pa dodati začine (so, vegetu, biber, mlevenu crvenu papriku, kurkumu i peršunov list) naliti paradajz sokom, sve promešati i zaliti vodom. Smanjiti temperaturu i kuvati. Povremeno pomešati i dolivati vodu dok meso ne omekša. Kada je meso gotovo gulaš treba da se zgusne. Poslužiti uz makarone, krompir pire ili pirinač. Prijatno!