Očistiti i oprati crni luk i šargarepu. Potom sitno iseckati. Meso oprati i iseckati na kockice. U šerpu staviti 2-3 kašike ulja da se zagreje, pa staviti crni i beli luk da se malo poprži. Zatim dodati kockice mesa i na kolutove isečenu šargarepu. Malo popržiti, pa dodati začine (so, vegetu, biber, mlevenu crvenu papriku, kurkumu i peršunov list) naliti paradajz sokom, sve promešati i zaliti vodom. Smanjiti temperaturu i kuvati. Povremeno pomešati i dolivati vodu dok meso ne omekša. Kada je meso gotovo gulaš treba da se zgusne. Poslužiti uz makarone, krompir pire ili pirinač. Prijatno!
Sastojci
Za 3 osoba
500 g belo pileće meso
1 velika glavica crnog luka
2 čena belo luka
1 velika šargarepa
1 supena kašika peršunovog lista
1 kafena kašika crvene mlevene paprike
1 prstohvat kurkume
1 prstohvat bibera
1 kafena kašika soli
1 kafena kašika vegete
1 dl kuvanog paradajza
Priprema
Priprema:
Očistiti i oprati crni luk i šargarepu. Potom sitno iseckati. Meso oprati i iseckati na kockice. U šerpu staviti 2-3 kašike ulja da se zagreje, pa staviti crni i beli luk da se malo poprži. Zatim dodati kockice mesa i na kolutove isečenu šargarepu. Malo popržiti, pa dodati začine (so, vegetu, biber, mlevenu crvenu papriku, kurkumu i peršunov list) naliti paradajz sokom, sve promešati i zaliti vodom. Smanjiti temperaturu i kuvati. Povremeno pomešati i dolivati vodu dok meso ne omekša. Kada je meso gotovo gulaš treba da se zgusne. Poslužiti uz makarone, krompir pire ili pirinač. Prijatno!
Tagovi