Sastojci

Za 8 osoba

Potreban materijal

500 g Pasulj

300 l Ulje

200 g Crni luk

3 komad/a Čen belog luka

300 g Šargarepa

1/2 komad/a Koren celera

1/2 komad/a Koren peršuna

4 kafena kašičica Začin

6-7 komad/a Biber u zrnu

2 komad/a Lovorov list

3 komad/a Svež list celera

3 komad/a Svež list peršuna

Priprema

Priprema

Prelijte pasulj sa tri puta više vode i ostavite da nabubri do ujutru. Možete koristiti bilo koju vrstu pasulja. Ujutru prospite višak vode i nalijte novu toliko da u loncu u kojem planirate da ga kuvate bude “šaka” vode iznad pasulja. Stavite na šporet neka se kuva sat vremena. Pred kraj kuvanja dodajte začin, nekoliko bibera u zrnu i lovorov list.

Priprema

U posudu u kojoj ćete da upržite luk sipajte ulje i zagrejte ga, dodajte naseckan luk i upržite na laganoj vatri. Kada luk blago porumeni dodajte ostalo povrće, pržite par minuta pa dodajte pola čaše vode. Dodajte i naseckane listove peršuna i celera. Neka se dinsta dvadesetak minuta, a onda štapnim mikserom usitnite povrće. Možete to da uradite i pasirkom za pire. Vratite na ringlu još par minuta, a onda pomešajte sa skuvanim pasuljem iz kojeg ste prosuli svu vodu. Pomešajte i punite svežu papriku. Na isti način možete da pripremate i punite dimnjenu papriku. Poređajte napunjene paprike u podmazanu posudu za pečenje i pecite 45 minuta na 200 stepeni. 

Prijatno 👩🏻‍🍳.