Prelijte pasulj sa tri puta više vode i ostavite da nabubri do ujutru. Možete koristiti bilo koju vrstu pasulja. Ujutru prospite višak vode i nalijte novu toliko da u loncu u kojem planirate da ga kuvate bude “šaka” vode iznad pasulja. Stavite na šporet neka se kuva sat vremena. Pred kraj kuvanja dodajte začin, nekoliko bibera u zrnu i lovorov list.
Priprema
U posudu u kojoj ćete da upržite luk sipajte ulje i zagrejte ga, dodajte naseckan luk i upržite na laganoj vatri. Kada luk blago porumeni dodajte ostalo povrće, pržite par minuta pa dodajte pola čaše vode. Dodajte i naseckane listove peršuna i celera. Neka se dinsta dvadesetak minuta, a onda štapnim mikserom usitnite povrće. Možete to da uradite i pasirkom za pire. Vratite na ringlu još par minuta, a onda pomešajte sa skuvanim pasuljem iz kojeg ste prosuli svu vodu. Pomešajte i punite svežu papriku. Na isti način možete da pripremate i punite dimnjenu papriku. Poređajte napunjene paprike u podmazanu posudu za pečenje i pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Sastojci
Za 8 osoba
500 g Pasulj
300 l Ulje
200 g Crni luk
3 komad/a Čen belog luka
300 g Šargarepa
1/2 komad/a Koren celera
1/2 komad/a Koren peršuna
4 kafena kašičica Začin
6-7 komad/a Biber u zrnu
2 komad/a Lovorov list
3 komad/a Svež list celera
3 komad/a Svež list peršuna
Priprema
Priprema
Prelijte pasulj sa tri puta više vode i ostavite da nabubri do ujutru. Možete koristiti bilo koju vrstu pasulja. Ujutru prospite višak vode i nalijte novu toliko da u loncu u kojem planirate da ga kuvate bude “šaka” vode iznad pasulja. Stavite na šporet neka se kuva sat vremena. Pred kraj kuvanja dodajte začin, nekoliko bibera u zrnu i lovorov list.
Priprema
U posudu u kojoj ćete da upržite luk sipajte ulje i zagrejte ga, dodajte naseckan luk i upržite na laganoj vatri. Kada luk blago porumeni dodajte ostalo povrće, pržite par minuta pa dodajte pola čaše vode. Dodajte i naseckane listove peršuna i celera. Neka se dinsta dvadesetak minuta, a onda štapnim mikserom usitnite povrće. Možete to da uradite i pasirkom za pire. Vratite na ringlu još par minuta, a onda pomešajte sa skuvanim pasuljem iz kojeg ste prosuli svu vodu. Pomešajte i punite svežu papriku. Na isti način možete da pripremate i punite dimnjenu papriku. Poređajte napunjene paprike u podmazanu posudu za pečenje i pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Prijatno 👩🏻🍳.
Tagovi