Speltu treba prethodnog dana potopiti u vodi. Uveče staviti u novu vodu, pustiti da ključa 6 do 7 minuta a zatim je poklopiti i skloniti sa ringle. Na taj način spelta zadrži u sebi sve ono što je vredno.
Dodatak*
Kuvano speltino zrno, mnogo je zdravo. Još kad se iskombinuje sa malo dodataka, dobije se prava poslastica! Konkretno, u kuvanu speltinu kašicu, dodala sam najpre samlevene orahe,malo cimeta i malo mlevenog rogača. Prijatno!
Sastojci
Za 1 osoba
Jedna kafena šoljica nekuvane spelte u zrnu
Dve kafene šoljice vode
Jedna kesica/e stevije u prahu
Jedna kafena kašičica mlevenog cimeta
jedna kafena kašičica mlevenog rogača
jedna supena kašika mlenog oraha
Priprema
Kuvanje spelte
Speltu treba prethodnog dana potopiti u vodi. Uveče staviti u novu vodu, pustiti da ključa 6 do 7 minuta a zatim je poklopiti i skloniti sa ringle. Na taj način spelta zadrži u sebi sve ono što je vredno.
Dodatak*
Kuvano speltino zrno, mnogo je zdravo. Još kad se iskombinuje sa malo dodataka, dobije se prava poslastica! Konkretno, u kuvanu speltinu kašicu, dodala sam najpre samlevene orahe,malo cimeta i malo mlevenog rogača. Prijatno!
Tagovi