Sastojci

Za 10 osoba

Za testo

700 g Brašno T-400

300 ml Mleko

30 g Sveži kvasac

1 supena kašika Šećer

1 kafena kašičica so

1 komad/a jaje

15 supena kašika Maslinovo ulje

Za premazivanje

1 komad/a jaje

20 g Susam

Priprema

Priprema testa

U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira.

Napraviti udubljenje u posudi sa brašnom pa dodati so, jaje, ulje i kvasac, pa zamesiti glatko testo. Prekriti streč folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Podeliti na 30 delova i oblikovati loptice.

Ređati na pleh obložen papirom za pečenje.

Premazivanje i pečenje

Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti još 10ak minuta da narastu.

Peći na 250 stepeni, oko 10-15 minuta, zavisno od rerne