U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
Napraviti udubljenje u posudi sa brašnom pa dodati so, jaje, ulje i kvasac, pa zamesiti glatko testo. Prekriti streč folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Podeliti na 30 delova i oblikovati loptice.
Ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazivanje i pečenje
Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti još 10ak minuta da narastu.
Peći na 250 stepeni, oko 10-15 minuta, zavisno od rerne
Sastojci
Za 10 osoba
700 g Brašno T-400
300 ml Mleko
30 g Sveži kvasac
1 supena kašika Šećer
1 kafena kašičica so
1 komad/a jaje
15 supena kašika Maslinovo ulje
1 komad/a jaje
20 g Susam
Priprema
Priprema testa
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
Napraviti udubljenje u posudi sa brašnom pa dodati so, jaje, ulje i kvasac, pa zamesiti glatko testo. Prekriti streč folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Podeliti na 30 delova i oblikovati loptice.
Ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazivanje i pečenje
Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti još 10ak minuta da narastu.
Peći na 250 stepeni, oko 10-15 minuta, zavisno od rerne
Tagovi