Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci:

250 g makarona

1 komad plavog patlidžana

1-2 komad paradajza

1 manja glavica crnog luka

150 ml kuvanog paradajza

1 supena kašika italijanskog pesto sosa

3 čena belog luka

50 g parmezana

1 kafena kašičica žutog šećera

1-2 supene kašike maslinovog ulja

Priprema

Priprema:

U duboki tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem pržimo sitno isečeni crni luk, beli luk i pesto sos. Paradajz (može iz zamrzivača) krupno rendamo. Posolimo, pobiberimo i dodamo u tiganj. Posle 5 minuta dodamo žuti šećer, nalijemo oko 100 ml vode i promešamo.

U provreloj vodi kuvamo makarone.

Plavi patlidžan oljuštimo, sečemo na kocke i posolimo. Posebno ispržimo u maslinovom ulju.

Obarene makarone i ispržen plavi patlidžan dodamo u tiganj. Testeninu serviramo u činijama, Po testu pospemo parmezan.