U duboki tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem pržimo sitno isečeni crni luk, beli luk i pesto sos. Paradajz (može iz zamrzivača) krupno rendamo. Posolimo, pobiberimo i dodamo u tiganj. Posle 5 minuta dodamo žuti šećer, nalijemo oko 100 ml vode i promešamo.
U provreloj vodi kuvamo makarone.
Plavi patlidžan oljuštimo, sečemo na kocke i posolimo. Posebno ispržimo u maslinovom ulju.
Obarene makarone i ispržen plavi patlidžan dodamo u tiganj. Testeninu serviramo u činijama, Po testu pospemo parmezan.
Sastojci
Za 4 osoba
250 g makarona
1 komad plavog patlidžana
1-2 komad paradajza
1 manja glavica crnog luka
150 ml kuvanog paradajza
1 supena kašika italijanskog pesto sosa
3 čena belog luka
50 g parmezana
1 kafena kašičica žutog šećera
1-2 supene kašike maslinovog ulja
Priprema
Priprema:
U duboki tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem pržimo sitno isečeni crni luk, beli luk i pesto sos. Paradajz (može iz zamrzivača) krupno rendamo. Posolimo, pobiberimo i dodamo u tiganj. Posle 5 minuta dodamo žuti šećer, nalijemo oko 100 ml vode i promešamo.
U provreloj vodi kuvamo makarone.
Plavi patlidžan oljuštimo, sečemo na kocke i posolimo. Posebno ispržimo u maslinovom ulju.
Obarene makarone i ispržen plavi patlidžan dodamo u tiganj. Testeninu serviramo u činijama, Po testu pospemo parmezan.
Tagovi