Ušpinovati šećer sa 2 šoljice vode, dodati ml.orahe,čokoladu, kafu, kakao i brašno. Skloniti da se malo prohladi. Posebno umutiti žumanca i sve sjediniti, a posebno umutiti belanca i dodavati u predhodnu masu lagano mešajući. Od ove mase ispecite dve kore u četvrtastom plehu.
Za I fil umutiti žumanca sa šećerom u prahu i dodati umućen margarin. Plazma keks prelijte sokom po želji ili mlekom (tek toliko da ne bude suv), dodati u predhodnu masu i na kraju štanglu rendane čokolade.
Za II fil umutiti belanca sa šećerom u prahu i u to dodati umućen margarin.Tortu filovati ovim redom:kora-I fil-II fil-druga kora-I fil-II fil.Odozgo tortu ukrasiti po želji čokoladnim prelivom, šlagom...
Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!
Sastojci
Za 12 osoba
300 gr šećera
300 gr ml. oraha
100 gr čokolade za kuvanje
1 kašika kafe
1 kašičica C Kakao prah
2 kašike brašna
10 komada jaja
3 komada žumanaca
7 kašika C Šećer u prahu 250g
250 gr margarina
300 gr mlevene plazme
1 štangla čokolade za kuvanje
po potrebi mleka ili soka
3 komada belanaca
14 kašika C Šećer u prahu 250g
200 gr margarina
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Ušpinovati šećer sa 2 šoljice vode, dodati ml.orahe,čokoladu, kafu, kakao i brašno. Skloniti da se malo prohladi. Posebno umutiti žumanca i sve sjediniti, a posebno umutiti belanca i dodavati u predhodnu masu lagano mešajući. Od ove mase ispecite dve kore u četvrtastom plehu.
Za I fil umutiti žumanca sa šećerom u prahu i dodati umućen margarin. Plazma keks prelijte sokom po želji ili mlekom (tek toliko da ne bude suv), dodati u predhodnu masu i na kraju štanglu rendane čokolade.
Za II fil umutiti belanca sa šećerom u prahu i u to dodati umućen margarin.Tortu filovati ovim redom:kora-I fil-II fil-druga kora-I fil-II fil.Odozgo tortu ukrasiti po želji čokoladnim prelivom, šlagom...
Tagovi