Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!

Sastojci

Za 12 osoba

Za koru: 

300 gr šećera

300 gr ml. oraha

100 gr čokolade za kuvanje

1 kašika kafe

1 kašičica C Kakao prah

2 kašike brašna

10 komada jaja

Za I fil:

3 komada žumanaca

250 gr margarina

300 gr mlevene plazme

1 štangla čokolade za kuvanje

po potrebi mleka ili soka

Za II fil:

3 komada belanaca

200 gr margarina

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Ušpinovati šećer sa 2 šoljice vode, dodati ml.orahe,čokoladu, kafu, kakao i brašno. Skloniti da se malo prohladi. Posebno umutiti žumanca i sve sjediniti, a posebno umutiti belanca i dodavati u predhodnu masu lagano mešajući. Od ove mase ispecite dve kore u četvrtastom plehu.

Za I fil umutiti žumanca sa šećerom u prahu i dodati umućen margarin. Plazma keks prelijte sokom po želji ili mlekom (tek toliko da ne bude suv), dodati u predhodnu masu i na kraju štanglu rendane čokolade.

Za II fil umutiti belanca sa šećerom u prahu i u to dodati umućen margarin.Tortu filovati ovim redom:kora-I fil-II fil-druga kora-I fil-II fil.Odozgo tortu ukrasiti po želji čokoladnim prelivom, šlagom...