Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!

Sastojci

Za 20 osoba

Čokoladni fil

120 g čokolade

240 g tamne čokolade

240 ml slatke pavlake

Koru

230 g maslaca

380 g brašna

6 komad/a jaja

2 kafena kašičica Dr. Oetker Vanilin šećer

Sirup

120 ml vode

100 g šećera

3 supena kašika likera od višanja

Premaz

100 g džema od šipka

3 supena kašika vode

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Najpre napravite čokoladni fil. Pavlaku zagrevajte do vrenja, ubacite usitnjenu čokoladu i mešajte da se čokolada otopi. Fil ohladite. Sastojke za koru pomešajte i ispecite tri kore. Pecite svaku oko 20 min na 170C. Šećer i vodu kuvajte dok se sav šećer ne otopi., ohladite sirup i dodajte mu liker od višanja. Vodu i džem zagrejte na laganoj vatri. Sirupom natopite tople kore, pa prvu koru premažite zagrejanim džemom. Poklopite drugom korom i nju premažite džemom i poklopite poslednjom korom. Od čokoladnog krema odvojite trećinu za ukrašavanje, a ostatkom namažite celu tortu.