Najpre napravite čokoladni fil. Pavlaku zagrevajte do vrenja, ubacite usitnjenu čokoladu i mešajte da se čokolada otopi. Fil ohladite. Sastojke za koru pomešajte i ispecite tri kore. Pecite svaku oko 20 min na 170C. Šećer i vodu kuvajte dok se sav šećer ne otopi., ohladite sirup i dodajte mu liker od višanja. Vodu i džem zagrejte na laganoj vatri. Sirupom natopite tople kore, pa prvu koru premažite zagrejanim džemom. Poklopite drugom korom i nju premažite džemom i poklopite poslednjom korom. Od čokoladnog krema odvojite trećinu za ukrašavanje, a ostatkom namažite celu tortu.
Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!
Sastojci
Za 20 osoba
120 g čokolade
240 g tamne čokolade
240 ml slatke pavlake
230 g maslaca
380 g brašna
1/2 supena kašika Dr. Oetker Prašak za pecivo
45 g C Kakao prah
300 g C Šećer u prahu 500g
6 komad/a jaja
2 kafena kašičica Dr. Oetker Vanilin šećer
120 ml vode
100 g šećera
3 supena kašika likera od višanja
100 g džema od šipka
3 supena kašika vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Najpre napravite čokoladni fil. Pavlaku zagrevajte do vrenja, ubacite usitnjenu čokoladu i mešajte da se čokolada otopi. Fil ohladite. Sastojke za koru pomešajte i ispecite tri kore. Pecite svaku oko 20 min na 170C. Šećer i vodu kuvajte dok se sav šećer ne otopi., ohladite sirup i dodajte mu liker od višanja. Vodu i džem zagrejte na laganoj vatri. Sirupom natopite tople kore, pa prvu koru premažite zagrejanim džemom. Poklopite drugom korom i nju premažite džemom i poklopite poslednjom korom. Od čokoladnog krema odvojite trećinu za ukrašavanje, a ostatkom namažite celu tortu.