Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!

Sastojci

Za 13 osoba

.

. .

Priprema

Priprema i Sastojci

Sastojci:

650 gr brašna

3 žumanca

3 kašike kiselog vrhnja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

2 kašike sirćeta

2,5 dcl kisele vode

Premaz:

300 gr masti

300 ga margarina

250 gr brašna

Priprema:

Zamesite prvo testo od svih sastojaka. Zamotajte ga u providnu foliju pa ga stavite na pola sata u frižider.

Margarin sobne temperature izmešajte sa msa mašću i brašnom i podelite na dva dela. Testo iz frižidera izvadite pa podelite na dva dela. Razvaljajte svaki na oko 2 mm debljine. Premažite svaki deo mešavinom masti, brašna i margarina. Preklopite testo na tri dela po širini, pa po visini.

Ponovite s drugim testom. Opet testa zamotajte u foliju i ostavite na sat vremena u frižider. Testo razvaljajte i ponovite preklapanje, pa opet stavite na sat vremena u frižider. Testo razvaljajte pa isecite na kvadrate i preklopite.

Pecite na 200 stepeni bez ventilatora ili na 170 stepeni sa ventilatorom.

Tri varijante su moguće za premaz: pre pečenja, kvadrate napunite sa po pola kašičice pekmeza, preklopite na pola pa pecite.

Druga mogućnost – preklopite kvadrate tako što ćete podići svaki ugao, kao na našoj slici.

Treća mogućnost – preklopite sirove kvadrate od teksta bez pekmeza, tako da ostane mali razmak ivica i pecite tako. Stavite pekmez odozgo, tek na pečene salčiće, on će se lepo uhvatiti za vrelo testo.

Obilno pospite prah šećerom!