Umutiti mast varjačom penasto dok potpuno ne pobeli. Dodati kiselo mleko, šećer, malo soli i brašno po potrebi da se dobije meko testo koje se može rastanjiti oklagijom.
Rastanjiti komad po komad testa na pobrašnjenoj dasci, i čašicom za rakiju vaditi kolačiće i ređati u pleh. Pleh ne morate da podmazujete jer je testo masno.
Peći ih desetak minuta, samo da vrlo blago porumene, ne da požute jer više treba da budu bele.
Kada se ohlade filovati između džemom i spajati po dve. Uvaljati dosta u prah šećer.
Sastojci
Za 25 osoba
500 g Mast
2 dl Kiselo mleko
3 supena kašika Šećer
Malo prstohvat/a So
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 pakovanje/a Brašno
1 pakovanje/a C Šećer u prahu 500g
200 g Džem od šljiva
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Umutiti mast varjačom penasto dok potpuno ne pobeli. Dodati kiselo mleko, šećer, malo soli i brašno po potrebi da se dobije meko testo koje se može rastanjiti oklagijom.
Rastanjiti komad po komad testa na pobrašnjenoj dasci, i čašicom za rakiju vaditi kolačiće i ređati u pleh. Pleh ne morate da podmazujete jer je testo masno.
Peći ih desetak minuta, samo da vrlo blago porumene, ne da požute jer više treba da budu bele.
Kada se ohlade filovati između džemom i spajati po dve. Uvaljati dosta u prah šećer.
Tagovi