Meso natrljajte sodom, belim lukom, solju, začinima i paprikom pa ga ostavite najmanje 2 sata u frižideru. U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima crnog luka i naseckajte peršun. Zalijte ga ključalom vodom i stavite u rernu na 200stepeni oko sat vremena, onda dodajte vino i smanjite temperaturu na 180 stepeni, i pecite još oko sat vremena povremeno ga zalivajuči sokom i kom se peče. Izvaditi iz rerne iseći i premazati senfom. Prijatno
Sastojci
Za 6 osoba
1 kg Svinjska butkica u komadu
1 crni luk
4 čena belog luka
2 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica suvog začina
1/2 kafena kašičica aleve paprike
1 dl ulja
2 dl vode
3 dl belog vina
2 prstohvat/a C Soda bikarbona
malo senfa
Naši proizvodi
Priprema
Ručak
Meso natrljajte sodom, belim lukom, solju, začinima i paprikom pa ga ostavite najmanje 2 sata u frižideru. U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima crnog luka i naseckajte peršun. Zalijte ga ključalom vodom i stavite u rernu na 200stepeni oko sat vremena, onda dodajte vino i smanjite temperaturu na 180 stepeni, i pecite još oko sat vremena povremeno ga zalivajuči sokom i kom se peče. Izvaditi iz rerne iseći i premazati senfom. Prijatno
Tagovi