Sastojci

Za 6 osoba

Ručak

1 kg Svinjska butkica u komadu

1 crni luk

4 čena belog luka

2 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica suvog začina

1/2 kafena kašičica aleve paprike

1 dl ulja

2 dl vode

3 dl belog vina

2 prstohvat/a C Soda bikarbona

malo senfa

Naši proizvodi

Priprema

Ručak

Meso natrljajte sodom, belim lukom, solju, začinima i paprikom pa ga ostavite najmanje 2 sata u frižideru. U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima crnog luka i naseckajte peršun. Zalijte ga ključalom vodom i stavite u rernu na 200stepeni oko sat vremena, onda dodajte vino i smanjite temperaturu na 180 stepeni, i pecite još oko sat vremena povremeno ga zalivajuči sokom i kom se peče. Izvaditi iz rerne iseći i premazati senfom. Prijatno