Luk sitno iseckajte i kratko proprzite sa kasikom ulja. Dodajte sitno iseckanu sargarepu i boraniju. Mesajte nekoliko minuta pa nalijte vodom i ostavite da se kuva oko 40 minuta
Zaprska
Sitno iseckajte beli luk i u tiganju ga proprzite sa kasikom ulja i brasnom. Cim promene boju sipati u kuvanu boraniju. Promesajte, posolite i pobiberite i kuvajte jos 1-2.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Zuta boranija
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Luk
2 Čen Beli luk
1 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika Ulje
500 ml Voda
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
Priprema
Priprema
Luk sitno iseckajte i kratko proprzite sa kasikom ulja. Dodajte sitno iseckanu sargarepu i boraniju. Mesajte nekoliko minuta pa nalijte vodom i ostavite da se kuva oko 40 minuta
Zaprska
Sitno iseckajte beli luk i u tiganju ga proprzite sa kasikom ulja i brasnom. Cim promene boju sipati u kuvanu boraniju. Promesajte, posolite i pobiberite i kuvajte jos 1-2.
Sluziti kao obrok ili prilog
Tagovi