Sastojci

Za 6 osoba

Gužvara

500 g Kore za gibanicu

400 g Sir

100 ml Jogurt

100 ml Kisela voda

3 komad/a Jaja

50 ml Ulje

Priprema

Priprema

U ciniji izlupati jaja, dodati sir, jogurt, kiselu vodu i malo ulja.

II

Posudu u kojoj ce se peci podmazati uljem i staviti 2 kore na dno. 2 kore odvojiti sa strane za vrh.Poprskati ih uljem i kiselom vodom.

U pripremljenu smesu umakati jednu po jednu koru

III

Natopljenu koru staviti u posudu preko poprskanih kora. Nastaviti tako dok se ne utrose sve kore. Ako ostane fila preliti preko kora. Na kraju poklopiti sa preostale dve kore koje se takodje poprdkaju vodom i uljem.

IV

Peci na 220 C oko 40 minuta. Ispecenu gibanicu takodje poprskati kiselom vodom pokriti krpom i ostaviti da se prohladi