U ciniji izlupati jaja, dodati sir, jogurt, kiselu vodu i malo ulja.
II
Posudu u kojoj ce se peci podmazati uljem i staviti 2 kore na dno. 2 kore odvojiti sa strane za vrh.Poprskati ih uljem i kiselom vodom.
U pripremljenu smesu umakati jednu po jednu koru
III
Natopljenu koru staviti u posudu preko poprskanih kora. Nastaviti tako dok se ne utrose sve kore. Ako ostane fila preliti preko kora. Na kraju poklopiti sa preostale dve kore koje se takodje poprdkaju vodom i uljem.
IV
Peci na 220 C oko 40 minuta. Ispecenu gibanicu takodje poprskati kiselom vodom pokriti krpom i ostaviti da se prohladi
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Kore za gibanicu
400 g Sir
100 ml Jogurt
100 ml Kisela voda
3 komad/a Jaja
50 ml Ulje
Priprema
Priprema
U ciniji izlupati jaja, dodati sir, jogurt, kiselu vodu i malo ulja.
II
Posudu u kojoj ce se peci podmazati uljem i staviti 2 kore na dno. 2 kore odvojiti sa strane za vrh.Poprskati ih uljem i kiselom vodom.
U pripremljenu smesu umakati jednu po jednu koru
III
Natopljenu koru staviti u posudu preko poprskanih kora. Nastaviti tako dok se ne utrose sve kore. Ako ostane fila preliti preko kora. Na kraju poklopiti sa preostale dve kore koje se takodje poprdkaju vodom i uljem.
IV
Peci na 220 C oko 40 minuta. Ispecenu gibanicu takodje poprskati kiselom vodom pokriti krpom i ostaviti da se prohladi
Tagovi