U dublju posudu usuti brašno,dodati C suvi kvasac,so i izmešati.Zatim,uliti mlako mleko,dodati šećer,C vanilin šećer,otopljen masac,razmućeno jaje i zamesiti testo.
Prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste.
Zatim:
Papir za pečenje iseći na kocke i staviti u veći pleh.
Uzimati po malo testa,dlanovima oblikovati po 8 kuglica i ređati ih na kocke od papira za pečenje.
Ostaviti ds narastu.
Prženje i posluživanje:
Pržiti na zagrejanom ulju sa papirom za pečenje.
Kada se okrene druga strana da se prži,ukloniti papir za pečenje.
Gotove krofne odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Krofne posuti Dr.Oetker limun šećerom u prahu,servirati i poslužiti.
Savet:Pravila sam 8 krugova za jedan cvet i manje su.Vi možete,kao tanjans,da pravite po 6 krugova,svakako su predivnog ukusa.Dodala sam C vanilin šećer u testo i,umesto svežeg,koristila sam C suvi kvasac.Takođe,cimet nisam stavljala zbog deteta,koje je želelo da budu posute samo Dr.Oetker limun šećerom u prahu.
Tanjans,još jednom-hvala na receptu.Krofne su odlične!
Sastojci
Za 6 osoba
200 ml mleko
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
1/2 kafena kašičica so
40 g šećer
40 g maslac
2 kesica/e C Vanilin šećer
1 komad/a jaja
400 g brašno T-400
po potrebi ulje
po potrebi Dr. Oetker Limun šećer u prahu
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa:
U dublju posudu usuti brašno,dodati C suvi kvasac,so i izmešati.Zatim,uliti mlako mleko,dodati šećer,C vanilin šećer,otopljen masac,razmućeno jaje i zamesiti testo.
Prekriti čistom krpom i ostaviti da naraste.
Zatim:
Papir za pečenje iseći na kocke i staviti u veći pleh.
Uzimati po malo testa,dlanovima oblikovati po 8 kuglica i ređati ih na kocke od papira za pečenje.
Ostaviti ds narastu.
Prženje i posluživanje:
Pržiti na zagrejanom ulju sa papirom za pečenje.
Kada se okrene druga strana da se prži,ukloniti papir za pečenje.
Gotove krofne odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Krofne posuti Dr.Oetker limun šećerom u prahu,servirati i poslužiti.
Savet:Pravila sam 8 krugova za jedan cvet i manje su.Vi možete,kao tanjans,da pravite po 6 krugova,svakako su predivnog ukusa.Dodala sam C vanilin šećer u testo i,umesto svežeg,koristila sam C suvi kvasac.Takođe,cimet nisam stavljala zbog deteta,koje je želelo da budu posute samo Dr.Oetker limun šećerom u prahu.
Tanjans,još jednom-hvala na receptu.Krofne su odlične!
Tagovi