Recept za nagradni konkurs: Čokolada, ljubav i moj tajni sastojak!

Sastojci

Za 10 osoba

Kora

250 g crne čokolade,

4 - 5 kafena kašičica ulja,

30 g badema,

30 g lešnika,

30 g oraha,

25 g kandirana papaja,

25 g kandirani ananas,

25 g kandirani pomelo,

25 g kora pomorandže,

25 g kandirani mango,

25 g suvo grožđe.

Naši proizvodi

Priprema

Priprema.

Dovoljna količina mase za oko 40 - 45 medaljona sto zavisi od željene veličine samih medaljona.

Pripremiti veću tacnu sa papirom za pečenje na kome se mogu obeležiti krugovi prečnika 4 cm, to bi trebala biti smernica prilikom nanošenje čokolade, na taj način možemo dobiti pločice identične veličine.

Najbitnije je pravilno pripremiti čokoladu, čokolada se zagreva iznad vodene pare, stavlja se 2/3 čokolada i ulje, čokolada se meša dok se istopi, skloni se sa ringle i dodaje ostatak čokolade, na taj način će se temperatura čokolade spustiti. Tako pripremljena čokolada će biti dobra za rad. 

Sve orašaste plodove po želji iseckati ako to već ranije nije učinjeno, mogu se staviti i celi orašasti plodovi po želji, meni se iskreno tako pločice više dopadaju. Orašasti plodovi im daju tu posebnu notu hrskavosti.

Čokoladu naliti  u kesu za dekoraciju, iseći vrh kese da se dobije željeni otvor, pomoću kese prateći liniju obeleženog kruga na papiru napraviti čokoladne medaljone, ili čokoladu kašičicom naneti na papir i lagano pritisnuti da se dobije pločica. Na još mekanoj čokoladi dodati orašaste plodove i kandirano voće. Čokoladne medaljone ostaviti na hladno mesto da se čokolada dobro stegne.

Vrstu orašastih plodova i kandiranog voća možete birati po želji i od situacije šta trenutno od namirnica imate u kući ili možete nabaviti.

Deca će sigurno biti srećna da pomognu i izradi ove male čokoladne poslastice, te im nikako ne uskraćujte to zadovoljstvo. Ovo je pravi način da sama kreiraju svoje domaće čokoladice po svom ukusu.