Stavite u posudu jaje, sir sa presolcem ili jogurtom, sodu bikarbonu, pr. za pecivo i zamesite rukama, dodavajući brašna dok ne dobijete testo srednje mekoće. Dobro ga rukama umesite pa oklagijom rastanjite u koru debljine najviše 5 mm.
Prženje:
Čašom vadite krugove i pržite na vrelom ulju, kao i svake druge krofne, oko minut sa jedne i minut sa druge strane. Ja sam pravila i pomoću kalupa i punila ih kačkavaljem i suvim vratom.
Sastojci
Za 5 osoba
1 celo jaje
150-200 gr sitnog sira
1/2 čaše jogurta
1 kašičica C Soda bikarbona
1 kašičica C Prašak za pecivo
po potrebi gr Brašno T-400
po potrebi dl ulje za prženje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa:
Stavite u posudu jaje, sir sa presolcem ili jogurtom, sodu bikarbonu, pr. za pecivo i zamesite rukama, dodavajući brašna dok ne dobijete testo srednje mekoće. Dobro ga rukama umesite pa oklagijom rastanjite u koru debljine najviše 5 mm.
Prženje:
Čašom vadite krugove i pržite na vrelom ulju, kao i svake druge krofne, oko minut sa jedne i minut sa druge strane. Ja sam pravila i pomoću kalupa i punila ih kačkavaljem i suvim vratom.
Tagovi