Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

4 komada Pileci patak i karabatak

500 gr Krompira

1 komad/a Ljubicasti luk

1 komad/a Batat-mali

-po potrebi Ulja

po potrebi So

po potrebi Vegeta

po potrebi Biber

2-3 kafena kašičica Kari

po potebi Vode

Priprema

Priprema krompira

Krompir oljuštiti i iseci na krupne komade, kao za prženje i rasporedi i pleh za pecenje. Posoliti ih i preko njih staviti karija u prahu

Dodavanje luka i batata

Ljubicasti luk iseci na snite i rasporediti preko krompitra.Batat iseci na kockice i njega rasporediti.

Priprema batkova

Začiniti pileće batake solju, biberom, vegetom  karijem i stavimo u pleh izmedju krompira.

Pecenje

Preliti uljem i naliti sa vodom. Odozgo se pleh prkrije aluminijumskom folijom i peče oko 40 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je skoro peceno skida se folija, i vrati se jos malu u rernu i da se pece ,dok se ne dobije zlatna korica.