Za 4 osoba
4 komada Pileci patak i karabatak
500 gr Krompira
1 komad/a Ljubicasti luk
1 komad/a Batat-mali
-po potrebi Ulja
po potrebi So
po potrebi Vegeta
po potrebi Biber
2-3 kafena kašičica Kari
po potebi Vode
Priprema krompira
Krompir oljuštiti i iseci na krupne komade, kao za prženje i rasporedi i pleh za pecenje. Posoliti ih i preko njih staviti karija u prahu
Dodavanje luka i batata
Ljubicasti luk iseci na snite i rasporediti preko krompitra.Batat iseci na kockice i njega rasporediti.
Priprema batkova
Začiniti pileće batake solju, biberom, vegetom karijem i stavimo u pleh izmedju krompira.
Pecenje
Preliti uljem i naliti sa vodom. Odozgo se pleh prkrije aluminijumskom folijom i peče oko 40 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je skoro peceno skida se folija, i vrati se jos malu u rernu i da se pece ,dok se ne dobije zlatna korica.
Sastojci
Za 4 osoba
4 komada Pileci patak i karabatak
500 gr Krompira
1 komad/a Ljubicasti luk
1 komad/a Batat-mali
-po potrebi Ulja
po potrebi So
po potrebi Vegeta
po potrebi Biber
2-3 kafena kašičica Kari
po potebi Vode
Priprema
Priprema krompira
Krompir oljuštiti i iseci na krupne komade, kao za prženje i rasporedi i pleh za pecenje. Posoliti ih i preko njih staviti karija u prahu
Dodavanje luka i batata
Ljubicasti luk iseci na snite i rasporediti preko krompitra.Batat iseci na kockice i njega rasporediti.
Priprema batkova
Začiniti pileće batake solju, biberom, vegetom karijem i stavimo u pleh izmedju krompira.
Pecenje
Preliti uljem i naliti sa vodom. Odozgo se pleh prkrije aluminijumskom folijom i peče oko 40 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je skoro peceno skida se folija, i vrati se jos malu u rernu i da se pece ,dok se ne dobije zlatna korica.
Tagovi